Βρετανικό Μουσείο: Θα ψηφιοποιήσει τις συλλογές του – Tι αναφέρθηκε για τις κλοπές των αντικειμένων

Το Βρετανικό Μουσείο δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες πως σχεδιάζει να ψηφιοποιήσει το σύνολο των συλλογών του. Αυτό, έπειτα από ένα περιστατικό κλοπής που αναφέρθηκε τον Αύγουστο με αποτέλεσμα η τύχη εκατοντάδων αντικειμένων να αγνοείται, όπως ανέφεραν από το Βρετανικό μουσείο.

Βρετανικό Μουσείο: Διορίστηκε νέος διευθυντής μετά την αποκάλυψη για τις  κλοπές τεχνουργημάτων | LiFO

Τι λέει ο προσωρινός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Έχουμε κάνει βήματα ώστε να βελτιώσουμε την ασφάλεια και είμαστε τώρα σίγουροι πως μια τέτοια κλοπή δεν μπορεί ποτέ να συμβεί ξανά, ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωρινός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Μαρκ Τζόουνς.

Βρετανικό Μουσείο: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα - Δεν τα  επιστρέφουμε, ούτε τα δανείζουμε

Αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως η ασφάλεια των συλλογών, με μια ευρύτερη έννοια, μπορεί να επιτευχθεί απλώς κλειδώνοντας τα πάντα. Είναι πεποίθησή μου πως η πιο σημαντική απάντηση στις κλοπές είναι να αυξηθεί η πρόσβαση, είπε ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο πρόεδρος του μουσείου Τζορτζ Όσμπορν απαντούσε σε ερωτήσεις στην κοινοβουλευτική επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού για το πώς συνέβησαν οι κλοπές και τι βήματα γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβούν ξανά. Το μουσείο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού εξαιτίας του συμβάντος, το οποίο ερευνάται επίσης από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Βρετανικό Μουσείο: Απίστευτη παραδοχή από τον πρόεδρό του – Υπάρχουν  αντικείμενα που δεν είναι καταγεγραμμένα

Η προτεινόμενη ψηφιοποίηση θα διαρκέσει πέντε χρόνια, με 2,4 εκατομμύρια αρχεία που θα πρέπει να μεταφορτωθούν ή να αναβαθμιστούν. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν συνολικά τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια αντικείμενα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του μουσείου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss