Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία να εγκαταλείψει το casus belli κατά της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο άλλοτε γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια. Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξέθεσε για ακόμα μια φορά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας πως για πρώτη φορά η Άγκυρα αναγνώρισε έστω και έμμεσα ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, ουσιαστικά, στην ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας όπου σχετικά με την Ελλάδα αναφερόταν ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει την ύπαρξη απειλείς από πλευράς Άγκυρας και να επισημάνει την ανάγκη να εγκαταλειφθεί από πλευράς των «γειτόνων» το περιβόητο casus belli.

Σε συνάντηση σήμερα @GreeceMFA, ενημέρωσα τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο & τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Επανέλαβα την ακλόνητη προσήλωση της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο & τις αρχές του Χάρτη των ΗΕ. pic.twitter.com/oG4Ny2YRDP
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 29, 2022

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψή σας σήμερα στο Υπουργεί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss