Νοσοκομείο Πύργου: Στον «αέρα» η λειτουργία της ΜΕΘ

Προ των πυλών βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, η αναστολή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας-Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, με την λειτουργία της να βρίσκεται ξανά στον «αέρα».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς» δύο από τους γιατρούς που υπηρετούν τώρα στη ΜΕΘ Πύργου, έχουν συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έχουν κάνει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να φύγουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της επικράτειας, στο πλαίσιο των διαγωνισμών του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τους γιατρούς και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος γιατρός, εντατικολόγος, έχει πολύ καλή σειρά προτεραιότητας για να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με τη φυγή του από το Νοσοκομείο του Πύργου να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, ενώ ο δεύτερος, γιατρός με την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κάνει τα χαρτιά του και διεκδικεί μια θέση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει τεράστια ανάγκη για την συγκεκριμένη ειδικότητα, όπως φυσικά και τα περισσότερα νοσοκομεία της Ελλάδας, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη στους αναισθησιολόγους.

Σε περίπτωση που αποχωρήσουν από τον Πύργο οι συγκεκριμένοι γιατροί, αναπόφευκτα η ΜΕΘ θα οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για το νομό Ηλείας και τους πολίτες.
«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν γρήγορα και να βρεθεί κάποια λύση. Ουσιαστικά είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί η λειτουργία της αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Και το λέμε από τώρα για να μην αναζητούμε ξανά λύσεις της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι να τελειώσει ο διαγωνισμός, όμως δεν γίνεται να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου.

Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπούν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι νοσηλευτές που απασχολούνται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «η ΜΕΘ του νοσοκο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss