#NYFW: O Jason Wu παρουσίασε την πιο ρεαλιστικά κομψή συλλογή του για τη σεζόν A/W 2021

Και οι freestyle αλογοουρές των μοντέλων, με την υπογραφή TRESemmé, αποδεικνύουν την επιστροφή του fashion designer στις βασικές αρχές της σοφιστικέ γοητείας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ξεκίνησε όπως έπρεπε εν μέσω πανδημίας: με τα πόδια να πατάνε γερά στη γη και το βλέμμα της να είναι στραμμένο στο -αισιόδοξο- μέλλον της μόδας. Ξεκίνησε με το fashion show του Jason Wu ο οποίος παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν A/W 2021 μέσα σε μία άδεια αποθήκη στο SoHo που μεταμόρφωσε σε mini market-μανάβικο της δεκαετίας του ’50. Ανάμεσα σε καφάσια με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ψυγεία γεμάτα τρόφιμα (όλα προσφορά από το Chefs’ Warehouse που μετά το τέλος της επίδειξης δόθηκαν στον οργανισμό City Harvest για να μοιραστούν σε πάνω από 200 οικογένειες στη Νέα Υόρκη που τα είχαν ανάγκη) τα μοντέλα περπάτησαν σε ένα νωχελικό tempo παρουσιάζοντας όχι μόνο το όραμα του designer για τη νέα σεζόν, αλλά και μια διαφορετική, πιο ανθρώπινη πλευρά της μόδας.

«Όλοι έχουμε γίνει τόσο βαρετοί στη μόδα», δήλωσε πριν το show ο Wu. «Μία ακόμα επίδειξη, μία ακόμα επίδειξη, μία ακόμα επίδειξη… σκεφτόμασταν συνέχεια αυτό το πράγμα και από την περασμένη σεζόν έως τώρα, αυτό που μου έχει διδάξει η ζωή είναι ότι πρέπει σε όλες τις δουλειές μου να βάζω την προσωπική μου εμπειρία ως σχεδιαστή και να προλάβω αυτό που μου φαίνεται καλό και σωστό. Τα catwalks δεν είναι μόνο μόδα … θα πρέπει να αφορούν τόσο τα ρούχα όσο το πώς αισθανόμαστε συλλογικά ως άνθρωποι. Και επειδή πιστεύω όλοι νιώθουμε καλά όταν βρισκόμαστε σε ένα retro κατάστημα σαν και αυτό, ήθελα εδώ να παρουσιάσω τα ρούχα μου».
JasonWu 2482 copy
O Jason Wu δεν έδειξε όμως τα ρούχα του μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον αρεστό για όλους, αλλά και τα ίδια τα κομμάτια αυτά καθεαυτά είχαν μια οικουμενικά αποδεχτή προσέγγιση από όλους. Ήταν «αρεστά» με όλη τη σημασία της λέξης. Ο designer σχεδίασε έχοντας στο μυαλό του με νοσταλγία τα χρόνια που έζησε στο οικοτροφείο στη Νέα Αγγλία και συνδύασε την αγάπη του για το sportswear με τις καθαρές γραμμές και τα pop μοτίβα που όρισαν την Αμερική στα 50s και στα 60s.
 W7I5293 copy
«Mέχρι πρόσφατα ο κόσμος της μόδας είχε συνδέσει τις δημιουργίες μου με το κόκκινο χαλί», εξήγησε ο Wu. «Από την πανδημία όμως και μετά ήθελα να δείξω ότι έχω μεγαλύτερη σχεδιαστική εμβέλεια, ότι είμαι πιο ευπροσάρμοστος και μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα, όπως άνετα πουλόβερ και μάλλινα παλτό».

Γι΄αυτό και ολόκληρη η συλλογή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ωδή στην ρεαλιστική κομψότητα που πρέπει να καθορίζει το σήμερα. Κομμάτια που κολακεύουν κάθε σωματότυπο και μπορούν να φορεθούν τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Πανωφόρια σε loose γραμμή με κρόσσια που προσθέτουν κίνηση, καπιτονέ μπουφάν, άνετα πλεκτά συνδυασμένα με midi φούστες, printed shirt dresses, λευκά πουκάμισα με μακραμέ λεπτομέρειες, κλασικά ζιβάγκο αλλά και καρό σετ, δημιούργησαν ένα σχεδιαστικό «πάνελ» γεμάτο με χειροτεχνικές λεπτομέρειες αλλά και όλα αυτά τα στοιχεία που ολοκληρώνουν μία capsule γκαρνταρόμπα.
 W7I5062
Μία collection που ενσαρκώνει την απλή κομψότητα δεν θα μπορούσε να έχει και τα αντίστοιχα σοφιστικέ χτενίσματα, όλα με την υπογραφή του TRESemmé.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα hair look που να είναι ευέλικτo ενώ ταυτόχρονα να αναδεικνύει και να επισημαίνει τη μοναδική υφή των μαλλιών κάθε γυναίκας Αυτό το είδος αλογοουράς, το ‘Freestyle Pony’, μπορεί να το υποστηρίξει κάθε γυναίκα και είναι ένα στυλ ‘go-to’ που κρατά τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό μας, επιτρέποντας σε όλες μας να αισθανόμαστε έτοιμες να φέρουμε εις πέρας ό,τι αναλάβουμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», δήλωσε η Lacy Redway, η ΝYFW Stylist του TRESemmé και υπεύθυνη για τα hair looks στο show του Jason Wu.
Πώς πέτυχε αυτό το ανεπιτήδευτα άρτιο αποτέλεσμα στα μαλλιά των μοντέλων; Χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα προϊόντα της εταιρείας: όπως το σπρέι κατά της θερμότητας «Smooth and Shine Blow Dry Mist» για την προστασία των μαλλιών και της λάμψης τους, τον αφρό για όγκο «Volyme and Lift» που ενυδατώνει τα μαλλιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις ρίζες τους για το άψογο αυτό final touch που είδαμε στο catwalk και τέλος την λακ «Extra Hold» για δυνατό κράτημα και εντυπωσιακά χτενίσματα που διαρκούν για ώρες.
JasonWu 0935
Το TRESemmé ολοκλήρωσε το όραμα του Jason Wu με τρόπο που μόνο αυτό θα μπορούσε να κάνει και είναι ενδεικτικός του όλου κλίματος της επίδειξης… είναι δηλαδή δυναμικός, πρωτοποριακός και πάνω από όλα σύγχρονος και κομψός! Stay tuned για περισσότερα fashion shows με την υπογραφή TRESemmé γιατί η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μόλις ξεκίνησε!

Το TRESemmé καθορίζει τα μαλλιά σου… Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!

#NYFW21 #IStyleTo #TRESnyfw @tresemmegreece

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss