ΟΗΕ σε Έλον Μασκ: Τον καλεί να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο ΟΗΕ καλεί τον Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι το Twitter σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το, ο AFP επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τερκ προέτρεψε τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έχει κεντρικό ρόλο στο κοινωνικό δίκτυο, σε ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε το Σάββατο (5/11).
«Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ο σεβασμός των κοινών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να θέτει τις προστατευτικές “μπάρες” για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας. Εν ολίγοις, σας προτρέπω να διασφαλίσετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του Twitter υπό την ηγεσία σας», έγραψε ο Τερκ.

Twitter: Απολύσεις μέσω e-mail από τον Μασκ
Υπενθυμίζεται ότι μέσω ενός e-mail ο Έλον Μασκ ξεκίνησε να απολύει εργαζόμενους, με το οποίο τους ενημερώνει ότι θα βρίσκονται σε περίοδο «μη εργάσιμης ειδοποίησης».

Υπολογίζεται ότι περίπου 3.700 εργαζόμενοι (από τους 7.500 που εργάζονται συνολικά στην εταιρεία) θα χάσουν την δουλειά τους μετά ωστόσο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απολαβές τους μέχρι και τον Φεβρουάριο λόγω των αυστηρών νόμων της Καλιφόρνια για το προσωπικό των επιχειρήσεων.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βρίσκεστε σε μια περίοδο μη εργάσιμης ειδοποίησης και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων το προειδοποιητικό μέιλ που έλαβαν οι εργαζόμενοι.
Ορισμένοι υπάλληλοι ξύπνησαν την Παρασκευή και διαπίστωσαν ότι είχε απενεργοποιηθεί η πρόσβαση τους φορητούς υπολογιστές τους και είχαν κλειδωθεί οι λογαριασμοί τους στο gmail όπως ο Chris Younie «Λοιπόν, αυτό δεν φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στα email. Το Mac δεν θα ενεργοποιηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Well this isn’t looking promising. Can’t log into emails. Mac wont turn on.But so grateful this is happening at 3am. Really appreciate the thoughtfulness on the timing front guys.Meanwhile to everyone else at Twitter, you’re the best ❤️ #OneTeam pic.twitter.com/iWyAPeURcm
— Chris Younie (@ChrisYounie …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss