Οικονόμου: Η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις για την ενεργειακή ακρίβεια

Ο κυβερνητικός εκρπόσωπος μεταξύ άλλων μίλησε και για τις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων, σε Αγρίνιο και Σεπόλια, καθώς και για την τουρκική προκλητικότητα.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα και τα περιστατικά εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια είναι λιγότερα συγκριτικά με το παρελθόν σε μια σειρά από κατηγορίες. Βεβαίως η μάχη απέναντι στην εγκληματικότητα συνεχίζεται αμείωτη. Η ελληνική αστυνομία έχει επιδείξει τεράστιες επιτυχίες σε υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και η ικανοποίηση αφορά συνολικά την απόδοση προφανώς της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη αλλά και του έργου και της δουλειάς που με αυταπάρνηση και με αίσθηση του χρέους απέναντι στην αποστολή τους κάνουν οι αστυνομικοί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Σε ότι αφορά περιστατικά κατάχρησης εξουσίας ή παραβατικής συμπεριφοράς από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ η πολιτεία, το υπουργείο, η κυβέρνηση έχουν δείξει ότι είμαστε αμείλικτοι, δεν γίνονται ανεκτά τα περιστατικά αυτά και εφαρμόζονται άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής είπε ότι η Ελλάδα προσδοκά να υπάρξουν αποφάσεις στην κατεύθυνση της συζήτησης που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα και της επιστολή της προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν μια ακόμη πιο αποτελεσματική πολιτική στήριξης στις κοινωνίες, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια της ενέργειας, στον ενεργειακό εκβιασμό, όπως είπε χαρακτηριστικά, που επιχειρεί ο Ρώσος Πρόεδρος προς τους λαούς της Ευρώπης.
«Είναι ώρα η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις προς τις κατευθύνσεις αυτές που θα έρθουν να συμπληρώσουν τα εθνικά σχέδια και να δώσουν και περαιτέρω δυνατότητες στα κράτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή ακρίβεια» πρόσθεσε ο κ Οικονόμου.

Για την τουρκική προκλητικότητα και τα περιθώρια διαλόγου με την Τουρκία υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της λογικής της συζήτησης και των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας. «Βεβαίως είναι απολύτως γνωστές οι θέσεις μας, είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss