Πάνω από 1.000 δολάρια η αξία του Bitcoin

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin άρχισε το νέο έτος με την αξία του να ξεπερνά τα 1.000 δολάρια, για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, έχοντας ξεπεράσει όλα τα εκδιδόμενα από κεντρικές τράπεζες νομίσματα, με άνοδο 125% το 2016.

Το βράδυ της Κυριακής, το Bitcoin σημείωσε κέρδη κατά 2,5% στα 1.022 δολάρια, στο ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο Bitstamp, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2013. Σημειώνεται πως παρά την «παραδοσιακή» αστάθειά του (στα τέλη του 2013 ξεπέρασε τα 1.100 δολάρια, πριν επίθεση χάκερ στο ανταλλακτήριο Mt. Gox προκαλέσει πτώση κάτω από τα 400 δολάρια), μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχει δώσει δείγματα αυξανόμενης σταθερότητας.

Το 2016, οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις του ημερησίως ήταν στο 10% – σαφώς μεγαλύτερες από τα κανονικά συναλλάγματα, αλλά μικρότερες σε σχέση με τα δεδομένα του 2013, που έφταναν μέχρι και το 40%.

Η άνοδος, κατά το περασμένο έτος, ίσως να οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση από την Κίνα, λόγω της πτώσης της αξίας του γουάν κατά 7% – τη χειρότερη επίδοση του κινεζικού νομίσματος για πάνω από 20 χρόνια. Τα στοιχεία άλλωστε, δείχνουν πως το περισσότερο bitcoin trading γίνεται στην Κίνα.

Πλέον υπάρχουν περισσότερα bitcoins σε κυκλοφορία σε σχέση με τα τέλη του 2013, καθώς εκτιμάται πως 12,5 εισάγονται στο σύστημα κάθε 10 λεπτά. Η συνολική αξία των bitcoins που κυκλοφορούν σήμερα, ξεπερνά τα 16 δισ. δολάρια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss