Περού – Μπολουάρτε: Πρόθυμη να συζητήσει για πρόωρες εκλογές

Περού: Η Μπολουάρτε απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες της για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση εν μέσω επεισοδιακών διαδηλώσεων υπέρ του πρώην προέδρου της χώρας.

Πρόθυμη να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας εμφανίστηκε την Παρασκευή η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, αποκλείοντας ωστόσο στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο συνταγματικών τροποποιήσεων.
Η Μπολουάρτε — η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη μετά την καθαίρεση του προκατόχου της, Πέδρο Καστίγιο — απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες της για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση εν μέσω επεισοδιακών διαδηλώσεων υπέρ του πρώην προέδρου της χώρας.

Η περουβιανή τηλεόραση μετέδωσε νωρίτερα εικόνες με εκατοντάδες αγρότες να αποκλείουν τμήμα ενός κεντρικού αυτοκινητοδρόμου, ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
«Εάν η κοινωνία και η παρούσα κατάσταση δικαιολογούν την προκήρυξη εκλογών, τότε σε συνεννόηση με τις δημοκρατικές και πολιτικές δυνάμεις στο Κογκρέσο, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε», είπε η Μπολουάρτε σε δημοσιογράφους.

«Δεν είμαι εγώ που προκάλεσα αυτήν την κατάσταση, εγώ απλώς εκπληρώνω τον συνταγματικό ρόλο μου», συμπλήρωσε και απευθυνόμενη στους συμπατριώτες της είπε: «Καλώ τις αδερφές και τους αδερφούς μου που διαδηλώνουν… να ηρεμήσουν» …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss