«Σακούλες» κάτω από τα μάτια: 5 τρόποι για να τις εξαφανίσουμε | Vita.gr

Ενας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μας όσον αφορά στην όψη μας είναι συχνά το πρήξιμο ή αλλιώς οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια. Πρόκειται για ένα ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό το οποίο κάνει το βλέμμα μας να φαίνεται κουρασμένο. Οι ένοχοι είναι τόσο απλοί που ίσως δεν πάει το μυαλό μας. Ενα ξενύχτι, μία αλλεργία ή ακόμα και ένα πολύ αλμυρό φαγητό προκαλούν το παροδικό αυτό φαινόμενο λόγω της κατακράτησης υγρών. Ωστόσο αν το πρήξιμο είναι μόνιμο, τότε πιθανώς φταίει η αποθήκευση λίπους στην περιοχή, κάτι που οφείλεται συνήθως σε κληρονομικούς παράγοντες.
«Σακούλες»: Ποιοι είναι οι μέθοδοι καταπολέμησης
Χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Στις επαγγελματικές που εφαρμόζονται από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, όπως τα fillers, laser, και το microneedling. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνες που μπορούμε οι ίδιες να ακολουθήσουμε με απλά βήματα. Βέβαια αυτές οι μέθοδοι αντιμετωπίζουν και μειώνουν εντυπωσιακά το σύμπτωμα όταν αυτό είναι παροδικό. Ας δούμε αναλυτικά ποιές είναι αυτές.
Δείτε επίσης: Μαθαίνουμε το παιδί να φτιάχνει την βαλίτσα μόνο του
*Κρυοθεραπεία
Το κρύο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνει τα κύτταρα, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι μεταβολικές λειτουργίες τους. Παράλληλα το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό ενώ τα σημάδια κούρασης μειώνονται σημαντικά. Κρυοθεραπεία μπορούμε να κάνουμε με δυο παγάκια, με eye patches ή με ένα gua sha …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss