«Σασμός» – Κώστας Νικούλι: «Θα έχουμε διπλό φονικό που θα συγκλονίσει»

Ο Κώστας Νικούλι, ο «Πετρής Βρουλάκης» της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων, μίλησε και για τις άκρως καταιγιστικές εξελίξεις που θα δούμε στα επόμενα επεισόδια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νεαρό πρωταγωνιστή, στα επόμενα επεισόδια θα δούμε μεγάλες ανατροπές.

Αρχικά, να πούμε πως ο Κώστας Νικούλι μας συστήθηκε τηλεοπτικά μέσα από το ερωτικό δράμα μυστηρίου «Έρωτας μετά» του Alpha και φέτος επέστρεψε στο ίδιο κανάλι με τον «Σασμό» στον ρόλο του Πέτρου Βρουλάκη. Βέβαια, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που τον γνωρίζουν και από την ταινία «Ξενία» του  του Πάνου Κούτρα.

Δείτε αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον «Σασμό»

  • H καριέρα σας ξεκίνησε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα. Τι έχει αλλάξει καλλιτεχνικά από τότε;

«Πολλά πράγματα. Με αυτή την ταινία συστήθηκα στο κοινό, αλλά από κει και πέρα είμαι στον χώρο πολύ πιο συνειδητοποιημένα. Υπάρχει μια καθαρότητα σε αυτό που θέλω να κάνω και σε αυτό που επιδιώκω να πω μέσα από την τέχνη μου, γεγονός που με εξελίσσει και με πάει παρακάτω. Για μένα η “Ξενία” ήταν ένα δώρο και η καλύτερη αρχή που μπορούσα να έχω. Παράλληλα, αυτό που αναζητώ στις συνεργασίες μου είναι το οικογενειακό δέσιμο».

  • Δεν είναι πάντοτε εφικτό κάτι τέτοιο.

«Εγώ ξεκινάω με αυτή τη διάθεση. Επιδιώκω με κάποιον τρόπο να ενωθώ με τους συνεργάτες μου και να γίνει μια όσμωση μεταξύ μας. Υπάρχουν στιγμές που δεν συμβαίνει, αλλά δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου. Σε αυτήν την περίπτωση μελετάς άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων και εν τέλει μόνο κέρδος μπορείς να έχεις».

  • Ο «Έρωτας μετά» ήταν η πρώτη σας τηλεοπτική σειρά και τώρα… «Σασμός».

«Ήταν πολύ ωραία δουλειά. Βέβαια, το καθημερινό απαιτεί εγρήγορση, αλλά οι επικεφαλής μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μπήκα εύκολα στο κλίμα. Μάλιστα, με τη Ζωή Φίλιππα, που ήταν μια εκ των σκηνοθετών μας, δουλεύουμε φέτος μαζί στον “Σασμό” και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

  • Περιμένατε την τόσο μεγάλη απήχηση της σειράς στο κοινό;

«Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, το συνεργείο και οι πιο έμπειροι ηθοποιοί μάς προετοίμαζαν για κάτι πολύ μεγάλο. Το γεγονός ότι μας επιβεβαίωσαν οι τηλεθεατές είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για εμάς. Εξαρχής τόσο ο στόχος όσο και ο πήχης ήταν ψηλά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά μέχρι στιγμής ο “Σασμός” δείχνει να έχει μεγάλη ανταπόκριση».

Κώστας Νικούλι
© Instagram

Ο Πετρής από παιδί έγινε ο άντρας της οικογένειας λόγω της δολοφονίας του πατέρα του

  • Πείτε μας λοιπόν για τον ήρωά σας, τον Πέτρο Βρουλάκη.

«Είναι δεμένος με την οικογένειά του, μεγαλωμένος σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν την κοινωνία, όπου οι άνθρωποι έχουν ηθικές αξίες, αρχές και τη φαμίλια τους πάνω από όλα. Θέλει να επιβιώσει από όλες αυτές τις καταστάσεις και να απελευθερωθεί από τα δεσμά της βεντέτας και τους άγραφους νόμους».

  • Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε συνυπάρξει με την οικογένεια των Σταματάκηδων. Δεν έχει μέσα του μίσος.

«Μέχρι το σημείο που τον έχω μελετήσει πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο προσπαθεί να συγχωρήσει τους δολοφόνους του πατέρα του. Ο σασμός για εκείνον γίνεται μέσα του, με τον εαυτό του και με τον ίδιο τον θάνατο του πατέρα του».

  • Το γεγονός ότι έμεινε ορφανός από μικρός τον ωρίμασε γρήγορα.

«Είναι λογικό. Από παιδί έγινε ο άντρας της οικογένειας. Αυτός ο ρόλος του δόθηκε, όπως και η βασική αρχή ότι πρέπει να υπερασπιστεί το σπίτι και την τιμή τους».

  • Η μητέρα του, η Μαρίνα, δεν φαίνεται να κρατάει τόσο μίσος μέσα της όσο η Καλλιόπη.

«Στην οικογένεια των Βρουλάκηδων οι άνθρωποι έχουν πληγωθεί πολύ και αυτή η πληγή ήταν τόσο μεγάλη, που η βεντέτα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. Η Μαρίνα αυτό που ήθελε είναι να μην έχει άλλες δυστυχίες. Η Καλλιόπη έχει άλλη οπτική και για κάποιο λόγο έχει άλλη στάση, αλλά είναι κι αυτή μια πονεμένη γυναίκα».

Ο Πέτρος και να μη θέλει να συντηρήσει τη βεντέτα, πρέπει να υπερασπιστεί την οικογένειά του

  • Με τον Αστέρη άρχισε να τον δένει μια άτυπη φιλία.

«Πάνω από όλα μπαίνει η ιδιότητα του ανθρώπου και από τη στιγμή που δεν έχουν κάτι προσωπικό μεταξύ τους και δεν συντηρούν τη βεντέτα που έχει προηγηθεί, σέβεται ο ένας τον άλλον».

  • Όλα αυτά αλλάζουν όταν μαθαίνει για την ερωτική σχέση της αδελφής του με τον Αστέρη;

«Αυτό είναι ένα σοκ για την οικογένεια και πιστεύω ότι από πλευράς του Πέτρου μπορεί να μας φέρει πάλι στα ίδια. Και να μη θέλει να συντηρήσει τη βεντέτα, πρέπει να υπερασπιστεί την οικογένειά του».

  • Αυτό ισχύει και όσον αφορά τον φόνο του Στεφανή και το γεγονός ότι είναι ο βασικός ύποπτος;

«Και για τα δύο. Αυτή είναι η οπτική του Πέτρου. Όταν τίθεται θέμα υπεράσπισης της τιμής και είσαι εν βρασμώ, η επιθετικότητα σου βγαίνει ενστικτωδώς και παύει να υπάρχει η λογική».

  • Η Καλλιόπη είναι σίγουρη ότι ο Πέτρος είναι ο ένοχος. Η αδελφή του η Αργυρώ;

«Η Αργυρώ έδωσε άλλοθι στον Πέτρο για την ημέρα του φόνου και το έκανε γιατί δεν αμφιβάλλει ούτε στιγμή για εκείνον».

Ο Πέτρος δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα, γιατί είναι αθώος κι εκείνος το ξέρει!

  • Η Θοδώρα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση του Πέτρου;

«Δεν ξέρω αν θα ζητήσει εκδίκηση επειδή την άφησε. Έκανε κάποιες προσπάθειες να του στρέψει την προσοχή. Δεν τα κατάφερε και παντρεύεται τον Γιώργο. Όμως δεν τελειώνει εκεί η ιστορία του Πέτρου με τη Θοδώρα».

  • Ο Πέτρος προσεγγίζει τον Νικηφόρο για να του πει ότι δεν είναι αυτός ο φονιάς του πατέρα του. Πώς αντιδρά;

«Νομίζω ότι τον πιστεύει και τον συμμερίζεται. Αυτό που λέει ο Πέτρος το υπερασπίζεται».

  • Ποια είναι η στάση του χωριού απέναντι στον Πέτρο;

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Πέτρο. Δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα, γιατί είναι αθώος κι εκείνος το ξέρει. Δεν τον αφορούν τα λεγόμενα των άλλων».

  • Η Βασιλική δολοφονείται κι αυτή.

«Τη χάνουμε κι αυτή. Θα έχουμε διπλό φονικό που θα συγκλονίσει. Δεν ξέρουμε αν είναι ο ίδιος δολοφόνος που σκότωσε και τον άντρα της τον Στεφανή».

Ο Μανωλιός δεν αποκαλύπτει ποιος σκότωσε τον Στεφανή, γιατί ο φονιάς τον απειλεί

  • Ο Μανώλης ξέρει τον δολοφόνο και δεν μιλάει. Θα αργήσει να… ανοίξει το στόμα του;

«Ναι, δεν το αποκαλύπτει, γιατί ο φονιάς τον απειλεί. Ο Μανώλης θέλει κι αυτός να ξεφύγει από όλο αυτό που συμβαίνει και έχει τα μέσα να το κάνει και τώρα έχει κι έναν λόγο παραπάνω».

  • Τελικά ο Πέτρος θα μπει στη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν όπως στο βιβλίο;

«Κανείς δεν ξέρει κι όλοι περιμένουμε να δούμε την τύχη του».

Όσα είπε ο νεαρός ηθοποιός για το έργο του Tracy Letts «Killer Joe»

  • Παράλληλα κάνετε πρόβες για το εξαιρετικό έργο του Tracy Letts «Killer Joe» στο θέατρο Εμπορικόν, που θα ανέβει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 15 Νοεμβρίου.

«Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος παράλληλα υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ο θίασος αποτελείται από τους Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νάταλι Σουίφτ και Κωνσταντίνο Σειραδάκη. Η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όταν ο Κρις (Κώστας Νικούλι), που είναι έμπορος ναρκωτικών, ανακαλύπτει πως η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να βρει έναν άμεσο τρόπο να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν! Μέσα στην τρέλα του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου “Κίλερ Τζο” (Γιάννης Στάνκογλου), προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της. Ο Τζο του ζητάει εγγύηση κι επειδή εκείνος δεν έχει, παίρνει την ελκυστική του αδελφή (Ναταλία Σουίφτ) ως… ενέχυρο».

Η συνέντευξη δόθηκε στο περιοδικό «TV24»

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss