Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στην υπόθεση του γνωστού παιδόφιλου Jeffrey Epstein και η λίστα με τους celebrities είναι μεγάλη.

Η λίστα με τά βαρία ονόματα είναι περίπου 150 έως 180 άτομα σύμφωνα με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη του Μανχάταν. Ανάμεσα τους ο  Πρίγκιπας Άντριου, Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλιντον  και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. 

Ο αμερικάνος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, όμως δεν πρόλαβε να δικαστεί διότη αυτοκτόνησε το 2019 πριν την δίκη του. Tα ονόματα επαφών, γνωριμιών, οικείων, θυμάτων ή υπόπτων ως συνεργών το έδωσε η Αμερικανική δικαιοσύνη στο φώς. Περίπου 150 ως 180 ονομάτων, τα οποία έχουν προκύψει από περίπου χίλιες σελίδες δικαστικών εγγράφων, ανάμεσά τους δυο πρώην πρόεδροι της Αμερικής, ο Μπιλ Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε παράνομη ή επιλήψιμη συμπεριφορά εκ μέρους τους. Η πρώην ερωμένη του Ζισλέν Μάξγουελ θα εκτίσει 20ετούς ποινή κάθειρξης καθώς την βρήκαν ένοχη το 2021.

Το Δίκτυο Επστάιν

Ο κατηγορούμενος χρηματιστής, ο οποίος σύχναζε στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, συνελήφθη το 2019. Με τον Μπιλ Κλίντον, διατηρούσε στενή σχέση και ταξίδευαν μαζί στη δεκαετία του 2000, το όνομά του αναφέρεται δεκάδες φορές, αλλά χωρίς σαφή ένδειξη για παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με τα αρχεία, όπως σημειώνει το BBC, η Τζοάνα Σόμπεργκ, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος, ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Επστάιν, κατέθεσε ότι ο Επστάιν τής είπε κάποτε ότι στον Κλίντον «αρέσουν οι νέες», αναφερόμενος σε κορίτσια. Ο Κλίντον είχε δεσμό με μια 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρεται στα έγγραφα ως μια γνωριμία του Επστάιν, αλλά καμιά αναφορά σ’ αυτόν δεν γίνεται με εγκληματική συμπεριφορά. Η Ζισλέν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν ήταν ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πριν γίνουν επαγγελματικοί συνεργάτες.

Οι Θεωρίες συνωμοσίας

Ο Τζέφρι Επστάιν, με ισχυρές οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό, κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς νεαρών κοριτσιών, αλλά η αυτοκτονία του τον Αύγουστο του 2019 στη Νέα Υόρκη, σταμάτησε τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης και η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), όμως, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε πράγματι αυτοκτονήσει και πως ο θάνατος αυτός δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Ο βρετανός πρίγκιπας Άντριου, φίλος του ζεύγους Μάξγουελ-Επστάιν, προχώρησε το Φεβρουάριο του 2022 σε ένα φιλικό διακανονισμό  έναντι 13 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Daily Telegraph- με τη 40χρονη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία τον κατηγορούσε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ένας άλλος φίλος του Επστάιν, ο γάλλος πράκτορας μοντέλων Ζαν-Λικ Μπρινέλ, σε βάρος του οποίου είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων, βρέθηκε νεκρός, απαγχονισμένος μέσα σε φυλακή του Παρισιού τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την πλευρά διεθνών τραπεζών που είχαν σχέσεις με τον Επστάιν, τον Οκτώβριο απαγορεύθηκε στον πρώην επικεφαλής της Barclays, Τζέιμς Στέιλι, να ασκεί το τραπεζικό επάγγελμα, ενώ οι JP Morgan και Deutsche Bank κατέβαλαν την άνοιξη 290 εκατομμύρια και 75 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα σε θύματα, για να κλείσουν το ζήτημα των σχέσεών τους με το χρηματιστή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών.

Μάικλ Τζάκσον και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Η Σόμπεργκ έχει καταθέσει, επίσης, ότι γνώρισε τον τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον και τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ μέσω του Επστάιν, αν και δεν ισχυρίστηκε ότι οι τελευταίοι είχαν διαπράξει κάποια αδικήματα. Αναφέρεται, επίσης, πολλές φορές ο γάλλος ατζέντης μοντέλων Ζαν-Λικ Μπρινέλ.

Στην κατάθεσή της, η Τζιούφρε είπε ότι την ανάγκασαν να κάνει σεξ με εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον. Πριν από τον θάνατό του πέρυσι, ο Ρίτσαρντσον αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει τη Τζιούφρε και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κάποιο έγκλημα.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss