Σε ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει η τελευταία συναυλία των Black Sabbath

Με το The End of the End, τα μεγαθήρια της ροκ θα επιστρέψουν για τελευταία φορά κοντά μας, αλλά μέσα από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα αποχαιρετιστήριο χρονικό των Black Sabbath στους φανατικούς ακροατές τους θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο.

Το «The End of the End» καταγράφει την τελευταία συναυλία του μέταλ συγκροτήματος στο «σπίτι τους» στο Genting Arena, και περιλαμβάνει αρκετά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια καθώς και ανέκδοτες ιστορίες που αφηγούνται τα ίδια μέλη των Black Sabbath.

«Τελειώνουμε οριστικά, στο Μπέρμιγχαμ. Δεν θα ξαναμαζευτούμε μετά από πέντε χρόνια αποδίδοντας την επανεμφάνιση σε κάποια απαίτηση του κοινού», ξεκαθάριζε στις 4 Φεβρουαρίου ο τραγουδιστής Όζι Όσμπουρν.

Το βρετανικό συγκρότημα, ιδρύθηκε το 1968 από τον Όσμπορν, τον Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και το ντράμερ Μπιλ Γουόρντ αλλά από το 1979 και έπειτα η σύνθεση της μπάντας υπέστη πολυάριθμες αλλαγές, με μοναδικό σταθερό μέλος τον Αϊόμι.

Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες που είχαν κατά καιρούς περάσει από το συγκρότημα ήταν ο Ίαν Γκίλαν των Deep Purple, ο Κόζι Πάουελ, ο Γκλεν Χιουζ (Rainbow και Whitesnake) και ο Βίνι Άπις των Dio.
Μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin αποτέλεσαν επί της ουσίας τους εμπνευστές της heavy metal μουσικής.

Το 1969, οι Black Sabbath κόντεψαν να διαλυθούν πριν καν ηχογραφήσουν στο στούντιο το πρώτο τους τραγούδι, όταν ο κιθαρίστας Τόνι Αϊόμι σκέφτηκε να φύγει από τη μπάντα και να παίξει για τους ήδη διάσημους Jethro Tull, αλλά τελικά άλλαξε γρήγορα γνώμη.

Αν και ο Όζι Όσμπορν αποχώρησε επισήμως το 1979, πρακτικά απείχε από τις κοινές πρόβες ήδη από το 1977, αναγκάζοντας το συγκρότημα να ζητήσει τη βοήθεια του τραγουδιστή των Savoy Brown, Dave Walker, για μία προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση εκείνη την χρονιά.

Η αντικατάσταση του Όσμπορν από τον Ρόνι Τζέιμς Ντίο προτάθηκε αρχικά από την κόρη του μάντατζερ της μπάντας Σάρον Αρντέν, η οποία παντρεύτηκε τον Όζμπορν το 1982 και έκανε μαζί του τρία παιδιά.

«Είναι τόσο δύσκολο να πούμε αντίο στους πιστούς οπαδούς μας (…) Τον πρώτο καιρό ούτε που φανταζόμασταν ότι 49 χρόνια αργότερα θα ήμασταν πάλι εδώ για να δώσουμε την τελευταία συναυλία στο «σπίτι μας», σχολιάζουν τα μέλη του συγκροτήματος.

Στο ντοκιμαντέρ, μουσικό υλικό από ηχογραφήσεις που δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν εναλλάσσονται με αποσπάσματα απροόπτων επί σκηνής. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες κινηματογραφικές αίθουσες, μέχρι την ημέρα προβολής του ντοκιμαντέρ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss