Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Η Αρμάνι το τρόπαιο, ο Παναθηναϊκός τις υποσχέσεις

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε του Παναθηναϊκού με 77-64 και κατέκτησε το 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τους «πράσινους» να έχουν κάποια καλά διαστήματα, αλλά να επιβεβαιώνουν πως έχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με την πεντάδα που είχε και κόντρα στην Εφές, μια μέρα νωρίτερα. Με τον Νέιτ Ουόλτερς να λειτουργεί υποδειγματικά ως βασικός χειριστής στην πρώτη περίοδο, Παναθηναϊκός και Αρμάνι εναλλάσονταν στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους «πράσινους» μπροστά με 20-18.

Η ιταλική ομάδα έπαιζε με ενέργεια και ένταση στην άμυνά της, δυσκολεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του Ράντονιτς να δημιουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως το τριφύλλι είχε μόλις 4 ασίστ (από 2 οι Ουόλτερς και Λι). Με αποτέλεσμα η Αρμάνι να ανεβάσει στροφές μετά το 15′ και με μπροστάρηδες τους Τομάζο Μπαλντάσο και Μπίλι Μπάρον (από 10 πόντους στο πρώτο 20λεπτο) να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να προηγηθεί με 33-40.

Η διαφορά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφτασε μέχρι και το +9 (37-46), αλλά οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, με τον τρόπο που αρέσει στον προπονητή τους. Μέσα από την άμυνα, με μεγάλη πίεση και μεγάλα σουτ από Λι και Μποχωρίδη κατά κύριο λόγο, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο δίποντο (53-55), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 53-58. Ωστόσο, η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα των περισσότερων λύσεων να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (56-66).

Κάποιες αστείες διαιτητικές αποφάσεις των Ράντοβιτς και Ρίζικ «άναψαν τα αίματα» στην εξέδρα του ΟΑΚΑ, αλλά οι παίκτες του Ράντονιτς, βγάζοντας και κάποια σημάδια κόπωσης δεν μπόρεσαν να πάρουν την απαραίτητη ενέργεια για μια τελική αντεπίθεση. Η Αρμάνι ήλεγχε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου στο 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Δεκάλεπτα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss