Τσιτσιπάς για εμβόλιο: «Δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

Σε νέες δηλώσεις αναφορικά με το εμβόλιο κατά του Covid-19 προχώρησε ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς. Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ξέσπασε «θύελλα» αντιδράσεων, όταν ο Έλληνας τενίστας αποκάλυψε πως παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού και πως θα εμβολιαστεί μόνο αν αυτό γίνει υποχρεωτικό για να συμμετέχει σε αγώνες.

«Δεν είμαι κατά του εμβολίου, απλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

Αυτή τη φορά, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την αναμέτρηση του με τον Κόρντα στο Σινσινάτι, είπε πως δεν είναι κατά του εμβολίου, ωστόσο δεν βλέπει τον λόγο κάποιος στην ηλικία του να το κάνει, ενώ συμπλήρωσε πως αισθάνεται ότι ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

«Το εμβόλιο για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι κάτι καινούργιο»

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Το εμβόλιο για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι κάτι καινούργιο. Έχει ορισμένες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί»

Και αμέσως μετά δήλωσε: «Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour».

«Ο καθένας έχει τη δική του άποψη»

«Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις», είπε ο Έλληνας τενίστας.

«Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις»

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το», πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει»

Και συνέχισε λέγοντας: «Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι».

«Ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι»

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην», κατέληξε να λέει το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

«…Μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην»

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.