Το βαθύ μπλε του Αιγαίου, τρεις ώρες από την Αθήνα

Mια μαγευτική πτήση πάνω από δύο ήσυχες παραλίες με υπέροχα νερά στη Νότια Εύβοια, στην περιοχή της Καρυστίας. Εντοπίστε το ναυάγιο που βρίσκεται μπροστά από την παραλία Ποτάμι. Απολαύστε τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού και το βαθύ μπλε του Αιγαίου.

Αξιοσημείωτη είναι η  μεγάλη διαύγεια ορατότητα του νερού που σας επιτρέπει να δείτε ακόμα και σε βάθος 10 μέτρων από ψηλά.

Η παραλία Ποτάμι είναι μια από της δημοφιλέστερες της Νοτίου Ευβοίας και η μεγαλύτερη παραλία του Καβοντόρου. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το ποτάμι που διασχίζει το Χωριό Πλατανίστος φτάνοντας μέχρι την ομώνυμη περιοχή. Η παραλία είναι αμμώδης στο μεγαλύτερο μέρος της ενώ σε κάποια σημεία έχει βοτσαλάκια. Το μήκος της εκτείνεται στο 1 χμ. Είναι μη οργανωμένη αλλά κοντά υπάρχουν ταβέρνες οι οποίες μπορούν να εφοδιάσουν τον επισκέπτη με τα απαραίτητα.

Διαδρομή: Υπολογίστε περίπου 130 χλμ. από τη Χαλκίδα. Διαδοχικά περνάτε από Βασιλικό, Ερέτρια, Αμάρυνθο, Αλιβέρι, Λέπουρα, Κριεζά, Ζάρακες, Στύρα, Παραδείσι και τέλος το χωριό του Αγίου Δημητρίου. Τα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα μόνο, είναι χωματόδρομος. Ακτοπλοϊκώς: Ραφήνα – Μαρμάρι διάρκεια 60 λεπτά. Μαρμάρι – Κάρυστος 12 χλμ. Κάρυστος – Πλατανιστός 25 χλμ.

Λίγο μετά το Ποτάμι, βρίσκεται ο κόλπος του Λιναρίου, μια απέραντη ακρογιαλιά μέσα σε ένα άγονο τοπίο. Η περιοχή αποτελεί παράδεισο των κατασκηνωτών μιας και δεν μαζεύει πάρα πολύ κόσμο. Στο Λινάρι μπορείτε να συνεχίσετε με σκάφος ή με 4×4. Το παραπάνω βίντεο drone είναι κατατοπιστικό για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Πηγή βίντεο drone: haanity

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss