Υπάρχει ή όχι «5χρονη Μαρία» στον Έβρο; Τι αποκάλυψε ο Μηταράκης στη Βουλή

«Πέρα από τις καταθέσεις των γονιών, από τις υπόλοιπες καταθέσεις που ελήφθησαν, ελάχιστες, αναφέρονται σε θάνατο μικρής στην μικρή νησίδα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Το χρονικό της υπόθεσης στον Έβρο με τους 38 μετανάστες παρέθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, εγείροντας σημαντικά ερωτήματα για το κατά πόσο υπήρχε και αν πέθανε η «5χρονη Μαρία» που σύμφωνα με κάποιες από τις μαρτυρίες των μεταναστών έφυγε από τη ζωή.
Όπως είπε ο κ. Μηταράκης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, αν και όλοι οι μετανάστες βρίσκονταν, όπως οι ίδιοι υποστήριζαν στην ίδια νησίδα, ελάχιστοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν την ύπαρξη νεκρής 5χρονης. «Αυτά τα στοιχεία θα κατατεθούν στην Εισαγγελία, προς κρίση της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές θα κρίνουν τι πραγματικά έγινε», είπε.

Δείτε βίντεο:

Ο κ. Μηταράκης συνεχίζοντας ανέφερε: «Η μια αδελφή (AIWA 9 ετών), λένε στο βίντεο ότι ήταν βαρεία άρρωστη για ημέρες (“gravely ill for days”), γεγονός το οποίο δεν ίσχυε, καθώς βρέθηκε σε καλή κατάσταση υγείας. Ομοίως, για την έγκυο γυναίκα, λένε στο βίντεο ότι αιμορραγούσε (“started bleeding”) αλλά σύμφωνα με το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Τέλος, αναφέρθηκε ότι υπάρχει ένα νεκρό παιδί θαμμένο στη νησίδα».

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ η 5χρονη έφυγε από τη ζωή στις 10 Αυγούστου. Ωστόσο όπως είπε, είναι θαμμένο στη νησίδα, χωρίς σημάδι, σε άγνωστη τοποθεσία, δεν γνωρίζουν οι γονείς. «Το σημειώνω καθώς για υπήρχαν στους 38 άτομα που ήξεραν να στέλνουν ακριβή στίγμα μέσω app στο κινητό τηλέφωνο», είπε.
Συνεχίζοντας ο κ. Μηταράκης σημείωσε:
«Δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία ή βίντεο του παιδιού ως άρρωστο, του σημείου ταφής, της ταφής κ.α. Δεν θα καταθέσω στα πρακτικά έγγραφη αλληλογραφία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δ.Α., λόγω της ρήτρας εμπιστευτικότητας. Αλλά δεν χρειάζεται. Ο αγαπητός συνάδελφος κ. Κατρούγκαλος δημοσίευσε την λίστα στο twitter στις 19 Αυγούστου (9:39 π.μ. · 19 Αυγ 2022·Twitter for iPhone). Στην λίστα του ΕΔΑΔ αναφέρεται μια οικογένεια, δεν θα επαναλάβω το επώνυμο παρότι το έχουν κάνει πολλοί, με 4 παιδιά. Στις θέσεις 10 & 37 είναι το ζευγάρι. Δυο παιδιά από πρώτο γάμο, στις θέσεις 22 & 23. Δύο μικρά παιδιά αναφέρονται εγκλωβισμένα, από τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss