Το φθινόπωρο οι AMD Ryzen 7000 στα 5nm με 16cores Zen4, σπάζοντας το φράγμα των 5GHz

Οι επερχόμενοι επεξεργαστές Ryzen 7000 της AMD θα σηματοδοτήσουν άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία: θα είναι οι πρώτοι desktop επεξεργαστές με πυρήνες που θα έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο των 5 νανομέτρων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κεντρικής παρουσίασης της Computex, η CEO της AMD Lisa Su επιβεβαίωσε ότι οι Ryzen 7000 CPU θα κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο. Θα διαθέτουν διπλούς πυρήνες Zen 4 των 5 nm, καθώς και έναν επανασχεδιασμένο πυρήνα I/O των 6 nm (ο οποίος περιλαμβάνει γραφικά RDNA2, ελεγκτές DDR5 και PCIe 5.0 και μια αρχιτεκτονική χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας). Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία προανήγγειλε τα σχέδιά της για τα high-end “Dragon Range” τσιπ Ryzen 7000 για φορητούς υπολογιστές, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2023.

Αν και η AMD δεν μας δίνει ακόμη πολλές πληροφορίες για τα επερχόμενα τσιπ, αναφέρει ότι οι νέοι επεξεργαστές θα προσφέρουν άλμα απόδοσης 15% στο single-threaded benchmark του Cinebench σε σύγκριση με τις επιδόσεις του Ryzen 5950X. Παρόλα αυτά, παραμένουν μυστήριο οι multi-thread επιδόσεις με δεδομένη την πρόοδο που έχει σημειώσει η Intel με τους desktop επεξεργαστές 12ης γενιάς. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 1MB L2 cache ανά πυρήνα, καθώς και μέγιστες ταχύτητες που θα ξεπερνάνε τα 5GHz ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία, θα υπάρχει και hardware acceleration στις ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss