O ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ο πλουσιότερος στον κόσμο , σύμφωνα με το Forbes

O ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο , αφού όπως δημοσίευσε το γνωστό περιοδικό Forbes κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως , ενώ τον ακολουθεί ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς .

Με την αύξηση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Τζεφ Μπέζος πρακτικά διπλασίασε την περιουσία του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια (97,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και υπερέβη εκείνη του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων (73 δισεκατομμύρια ευρώ), διευκρινίζεται από το περιοδικό.

Ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ διατήρησε την τρίτη θέση, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, κατέλαβε την τέταρτη θέση του καταλόγου με τις μεγαλύτερες περιουσίες παγκοσμίως. Κατάφερε να ανέλθει 7 θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του Forbes χάρη στην αύξηση της ισοτιμίας του ευρώ.

Δύο Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται πλέον μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη: ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο ευπορότερος άνθρωπος στην Ασία καταλαμβάνοντας την 17η θέση και ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, που κατέκτησε την 20η θέση.

Από τους μεγαλύτερους «χαμένους» αυτής της χρονιάς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «βυθίστηκε» από την 544η θέση στην 766η θέση των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ήτοι 400 εκατομμύρια μικρότερη σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, μόλις είχε ξεκινήσει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

 

πηγή : πληροφορίες από ΑΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss