Η ώρα αλλάζει… το καλοκαίρι έρχεται

Σε λίγες ώρες θα υποδεχτούμε… την θερινή ώρα. Για του λόγου του αληθές, τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.

Κάτι που σημαίνει οτι εκτός απο την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς με αυτό τον τρόπο επωφελούμαστε περισσότερες ώρες από το φως της ημέρας, σημαίνει και μια ώρα λιγότερου… ύπνου απόψε.

Να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο αναθεώρησης της σχετικής Οδηγίας, και ίσως φέτος ίσως είναι η τελευταία χρονιά που θα αλλάξουμε την ώρα, καθώς το μέτρο από το 1976 προβλέπει ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να αλλάζουν την ώρα σε θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στις 01:00 ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και σε χειμερινή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου πάλι την ίδια ώρα. Ωστόσο, οι θετικές συνέπειες του μέτρου άρχισαν να αμφισβητούνται έντονα.

Τον Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της διερεύνησης των συνεπειών της αλλαγής ώρας και ζήτησε από τον Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει σχέδιο αναθεώρησης της σχετικής Οδηγίας 84/2000. Υπέρ του ψηφίσματος είχαν ταχθεί 384 ευρωβουλευτές ενώ 153 το είχαν καταψηφίσει. Η Κομισιόν έχει πλέον τη δυνατότητα να αναθεωρήσει και να καταργήσει την σχετική Οδηγία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss