Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα για μονοπωλιακές τακτικές στην Ευρώπη βρίσκεται η Apple

Αυτή την εβδομάδα, η Apple πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα από τις Βρυξέλλες εξαιτίας των μονοπωλιακών τακτικών της. Τα πρόστιμα σχετίζονται με τον τρόπο που περιορίζει τους ανταγωνιστές της από το να έχουν πρόσβαση στο σύστημα πληρωμών που προσφέρει μέσω των φορητών συσκευών της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το ζήτημα αλλά δεν επιθυμούν να κατονομαστούν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να κατηγορήσει την Apple για παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί το Apple Pay, ένα σύστημα πληρωμών που λειτουργεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές iPhone. Αν επιβληθούν πρόστιμα, η εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία $2,5 τρισεκατομμυρίων θα αναγκαστεί να πληρώσει έως και το 10% του παγκόσμιου τζίρου της.
Με επικεφαλής την επίτροπο ανταγωνισμού Margrethe Vestager, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να κατηγορήσει την Apple ότι αποτρέπει σκοπίμως και αδίκως άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (π.χ. διάφορες τράπεζες) και υπηρεσίες όπως είναι η PayPal από το να έχουν πρόσβαση στο mobile σύστημα πορτοφολιού/ πληρωμών της. Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική κίνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο ρυθμιστικής καταστολής ενάντια στους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη πλέον, με τις Apple, Facebook και Google να βρίσκονται τακτικά στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών τα τελευταία χρόνια.
Η υπόθεση, η οποία άνοιξε το 2020, είναι μία από τις πολλές έρευνες που ξεκίνησαν από τις Βρυξέλλες κατά της Apple, η οποία τελευταία βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών τόσο για το σύστημα πληρωμών της φέτος όσο και πρι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss