Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μία προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό».

Ακόμη, τονίζει ότι θα πρέπει «στη χώρα μας να συνεννοηθούμε για την κοινή δράση που απαιτείται, ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια γιατί αυτός ο στόχος δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση», ενώ δεσμεύεται να θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία πολύ σημαντική κίνηση, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τάσσονται πλέον υπέρ της απελευθέρωσης της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Προέδρου της Κομισιόν, δήλωσε ότι «έτοιμη να το συζητήσει» αν οι ΗΠΑ σταματήσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές. Η κίνηση, αν προχωρήσει, θα ωφελήσει ιδιαίτερα τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου καθώς θα μειωθεί το κόστος παραγωγής των εμβολίων και θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα από όλους. Παράλληλα, στην Ελλάδα, κάποια μέσα θυμούνται τα γεγονότα διαφορετικά από την πραγματικότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει πυρά.

Υπέρ της άρσης της πατέντας του εμβολίου οι ΗΠΑ, «το συζητάει» η ΕΕ – Η πρόταση που χλεύαζε ο Μητσοτάκης