Γιατί πέφτει η ασφάλεια στο σπίτι μας; Απαντά ο ηλεκτρολόγος Μιχαήλ Κορμπάκης

Γιατί πέφτει η Ασφάλεια στο Σπίτι μας;

Ένα πρόβλημα που εμφανίζεται αρκετά συχνά στα σπίτια μας είναι όταν πέφτει η γενική ασφάλεια του σπιτιού μας ή κάποια επιμέρους ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα. Σε μια τέτοια περίπτωση  είναι καλύτερα να καλούμε έναν επαγγελματία αδειούχο ηλεκτρολόγο για να αναλάβει την όποια πιθανή ηλεκτρολογική βλάβη και να μην επιχειρούμε να την διορθώσουμε μόνοι μας.

Η πιο συνηθισμένη βλάβη που πέφτει η Ασφάλεια προέρχεται από τις μεγάλες οικιακές συσκευές όπως: η κουζίνα, ο θερμοσίφωνας , το ψυγείο, το πλυντήριο, το κλιματιστικό. Επίσης ο συνδυασμός ταυτόχρονης χρήσης όλων ή μερικών από αυτών, μας δημιουργεί υπερφόρτωση στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα.

Λόγοι που Εξηγούν Γιατί Πέφτει η Ασφάλεια του σπιτιού μας:

α. Υπερφόρτωση ηλεκτρικού φορτίου

Όλες οι ηλεκτρικές γραμμές έχουν  συγκεκριμένη ένταση ρεύματος και ασφαλίζονται με την αντίστοιχη έντασης ασφάλεια. Εάν ξεπεραστεί η αναφερόμενη ένταση της ασφάλειας, τότε υπάρχει υπερφόρτωση. Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις μία γραμμή στο υπνοδωμάτιο με ασφάλεια έντασης 10Α (Amper) και προσπαθήσεις να βάλεις σε λειτουργία ένα πιστολάκι μαλλιών 1800 watt και ένα ψαλίδι μαλλιών άλλα 1800 watt.Η απαίτηση σε ισχύ είναι 1800 + 1800 = 3600 watt που μεταφράζεται βάση του νόμου της ισχύς σε 16Α. Είναι λογικό η ασφάλεια να μην αντέξει και να πέσει. Επομένως είναι προτιμότερο να μην κάνουμε υπερβολική χρήση ρεύματος ειδικά σε ένα μόνο δωμάτιο και με συσκευές που καταναλώνουν  πολλή ενέργεια.

β. Βραχυκυκλώνει η ηλεκτρική γραμμή

Αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία που κάνει μια ασφάλεια να πέφτει. Συνήθως όταν καίγονται τα καλώδια στις πρίζες ή μέσα στα κουτιά διακλάδωσης από κακή ένωση, σε συνάρτηση την απαίτηση σε ηλεκτρικό φορτίο, δημιουργείται θερμοκρασία καίγοντας την μόνωση των καλωδίων. Κάτι τέτοιο θα φέρει σε επαφή τα καλώδια της φάσης με τον ουδέτερο της εγκατάστασης.

γ. Η ασφάλεια έχει χαλάσει

Μπορεί η ασφάλεια να πέφτει μόνη της χωρίς φορτία. Μετά από χρόνια χρήσης και μεγάλων απαιτήσεων σε ηλεκτρικό φορτίο τα πηνία των ασφαλειών χαλαρώνουν και χαλάνε. Εκεί χρειάζεται αλλαγή από επαγγελματία αδειούχο ηλεκτρολόγο.

Συμπέρασμα

Στα πλαίσια προστασίας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης από τον χρήστη, προσπαθούμε να μην υπερφορτώνουμε ταυτόχρονα την εγκατάσταση με  συσκευές μεγάλης απαίτησης σε ηλεκτρικό φορτίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Όποια και αν είναι η αιτία, δεν επιχειρούμε να διορθώσουμε μόνοι μας το πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε εσωτερικά τον ηλεκτρολογικό πίνακα και γενικά ότι έχει να κάνει με την εσωτερική* ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αυτή είναι δουλειά για Επαγγελματίες Αδειούχους Ηλεκτρολόγους.

*εσωτερική ηλεκτρολογική εγκατάσταση: τα καλώδια, τα κουτιά και  οι μηχανισμοί των πριζών και των διακοπτών που υπάρχουν στους τοίχους των σπιτιών μας.

Προσφορά στους αναγνώστες του Bestnews!!! 20% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλες τις ηλεκτρολογικές εργασίες

Μιχαήλ Κορμπάκης (Αδειούχος ηλεκτρολόγος)

Εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975746307

https://www.facebook.com/mikekorbakis/

www.instagram.com

www.kormpakisilektrologos.gr

Ακολουθείστε τον Μιχαήλ Κορμπάκης  και μείνετε ενημερωμένοι για κάθε τι ηλεκτρολογικό. Στείλτε τις απορίες σας ή κλείστε ένα ραντεβού κατ οίκον για αυτοψία του χώρου σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι είναι το πιστοποιητικό ΔΕΗ | Aπό τον Μιχαήλ Κορμπάκη (αδειούχο ηλεκτρολόγο)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss