Ζητείται άτομο να απομονωθεί και να βλέπει μόνο ταινίες για 7 μέρες – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Mπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι τώρα με τον κορωνοϊό και το lockdown, ωστόσο το παρακάτω εγχείρημα σίγουρα το κάνει ακόμα πιο… διασκεδαστικό, μιας και θα γίνει μόνο με ταινίες.

Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ με το project «The Isolated Cinema» θα σας… κλείσει σ’ ένα απομονωμένο νησάκι με φάρο, το Pater Noster, ανατολικά της Βόρειας Θάλασσας για μια βδομάδα, όπου θα δείτε 60 ταινίες.

Ένας τυχερός θα μεταφερθεί στο μέρος αυτό και θα μένει σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο νησάκι, ωστόσο το “τίμημα” για να δει τις 60 ταινίες του φετινού φεστιβάλ, είναι να μην έχει καθόλου κινητό τηλέφωνο και Ίντερνετ και το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να μεταφέρει τις εντυπώσεις του σε ένα βιντεάκι.

Αυτό θα γίνει 30 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα με τις 60 ταινίες του φετινού φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί στις 12 Ιανουαρίου και όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να μπει εδώ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Γιόνας Χόλμπεργκ ανέφερε στο Indiewire: «Το φετινό focus του φεστιβάλ είναι η κοινωνική απόσταση και εξετάζει τη νέα τάξη πραγμάτων που προέκυψε από την πανδημία. Η δημιουργία κινηματογραφικών εμπειριών για ένα μόνο άτομο είναι ένας τρόπος για να προσφέρουμε προβολές με ασφάλεια, αλλά και μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πώς η πανδημία άλλαξε τη σχέση των ανθρώπων με το σινεμά. Στο Pater Noster θα εξομοιώσουμε την εμπειρία της απομόνωσης που είχαν τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όποιο άτομο επιλεχθεί θα έχει εκεί ό,τι χρειάζεται, ωραίο φαγητό, ωραία ποτά και ένα ωραίο κρεβάτι, αλλά δεν θα μπορεί να φέρει κάτι μαζί του από τον έξω κόσμο – τηλέφωνο, υπολογιστής, ακόμη και βιβλία απαγορεύονται. Θα μπορεί να βλέπει μόνο κύματα και ταινίες».

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss