Η Apple θα σταματήσει την υποστήριξη σε 3 μοντέλα iPhone φέτος – είναι δικό σας ένα από αυτά;

Τρία δημοφιλή μοντέλα iPhone θα χαρακτηριστούν ως ξεπερασμένα φέτος με την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού για κινητά iOS της Apple. Ο τεχνολογικός τιτάνας της Καλιφόρνιας σχεδιάζει να κάνει το τρίο των τηλεφώνων ξεπερασμένο με την κυκλοφορία του iOS 15 το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον γαλλικό τεχνολογικό ιστότοπο iPhoneSoft, τα κινητά αυτά θα είναι τα iPhone 6S, iPhone 6S Plus και iPhone SE.

Η Apple δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση του iOS 15 που είναι συμβατή με αυτές τις συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν πλέον σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Τα κινητά θα είναι επομένως πιο ευαίσθητα σε χάκερ, καθώς και σε διάφορα σφάλματα και δυσλειτουργίες. Θα χάσουν επίσης κάθε νέα δυνατότητα που θα εισαγάγει η Apple στο μέλλον.

Το iPhoneSoft έχει κάνει προηγουμένως ακριβείς προβλέψεις σχετικά με τα κινητά που η Apple βγάζει σε “συνταξιοδότηση”. Αναφέροντας μια ανώνυμη πηγή στην Apple, η έκθεση ανέφερε ότι οι μηχανικοί επιθυμούν να προχωρήσουν από το A9 bionic microchip της εταιρείας. Αυτό είναι το τσιπ που έχει φορτωθεί στη σειρά iPhone 6S και το 2016 SE. Το πιο πρόσφατο τσιπ της Apple είναι το A14 που εμφανίζεται σε όλο το εύρος iPhone 12.

Η Apple συχνά σβήνει τουλάχιστον μία, παλαιότερη γκάμα iPhone όταν κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση λογισμικού. Η εταιρεία της Καλιφόρνιας θα κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σχετικά με το iOS 15 – συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας του – στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον Ιούνιο.

Γενικά, η Apple εκδίδει σημαντικές αναβαθμίσεις iOS τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Γιατί η Apple αφαιρεί την υποστήριξη για παλαιότερα iPhone;

Οι τεχνολογικοί γίγαντες διακόπτουν τακτικά παλαιότερα μοντέλα καθώς δεν είναι πρακτικό να ενημερώνονται συνεχώς όλα τα τηλέφωνα – αλλά αφήνει τους μακροχρόνιους χρήστες σε κίνδυνο. Η λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών για το 2021 περιλαμβάνει τα iPhone 7, 8, X, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 Mini, 12, 12 Pro και 12 Pro Max.

Διάφορες εκδόσεις “Plus” καθενός από αυτά τα μοντέλα θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις της Apple τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία του iOS 15. Μπορείτε να ενημερώσετε το πιο πρόσφατο λογισμικό iOS εάν το κινητό σας το υποστηρίζει.

Για να δείτε την έκδοση μοντέλου και λογισμικού του iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Σχετικά.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss