Η Apple κυκλοφορεί extension για τον Chrome που επιτρέπει τη χρήση των αποθηκευμένων κωδικών από το Safari

Οι χρήστες Chrome των Windows θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους ισχυρούς κωδικούς των ιστοσελίδων που έχουν αποθηκεύσει μέσω του Safari.

Η Apple κυκλοφόρησε ένα extension (επέκταση) για τον Chrome στα Windows που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της λειτουργίας, το iCloud Passwords επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί τους ίδιους ισχυρούς κωδικούς Safari που έχει δημιουργήσει στην Apple συσκευή του μέσω του Chrome.

Η νέα αυτή επέκταση έρχεται μαζί με την έκδοση 12.0 του iCloud για Windows το οποίο πλέον θα έχει και μια νέα διαθέσιμη υπηρεσία που θα ονομάζεται «κωδικοί πρόσβασης». Πατώντας επάνω σε αυτή τη νέα υπηρεσία, ο χρήστης ενημερώνεται ότι πρέπει να εγκαταστήσει το iCloud Passwords extension για τον Chrome.

Σύμφωνα λοιπόν με την περιγραφή της επέκτασης, αν κάποιος χρησιμοποιεί το Safari για την αυτόματη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς και στον Chrome. Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης που δημιουργήθηκαν στο Chrome για Windows θα συγχρονιστούν με αυτούς του iCloud, ώστε να μπορεί ο χρήστης να τους χρησιμοποιήσει σε Apple Macs, iPads και iPhone.

Το iCloud Passwords είναι ένα από τα σπάνια προϊόντα της Apple που βρίσκουν θέση στο λειτουργικό σύστημα των Windows, μαζί με το Apple TV+ για το Xbox. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρία σχεδιάζει επίσης νέες εφαρμογές πολυμέσων για τα Windows και κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει τις εφαρμογές Music και Podcasts στο Microsoft Store.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss