Κανέλλη για νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Μιλάμε για νομοθετική κατοχύρωση της δουλείας – The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο Open. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που φέρνει «φιλεργατικό», με την αντιπολίτευση να αντιδρά (πλην ΚΙΝ.ΑΛ.) πως καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.

«Έχω την εντύπωση ότι ο Χατζηδάκης πάει να παρέμβει στο διαζύγιο της Τζένιφερ Λόπεζ, που χώρισε και είναι μείζον θέμα» σημείωσε αστειευόμενη, προσθέτοντας: «Γιατί ζω σε μία χώρα, όπου η συζήτηση είναι πώς θα περάσουμε το Πάσχα επίμονα, γιατί είμαστε κουρασμένοι, είμαστε απηυδισμένοι και έχουμε αριθμοποιήσει τους 100 νεκρούς την ημέρα. Είμαστε επίσης σε μία εποχή όπου υπάρχουν γονείς που λένε ότι το βαμβακάκι του self test, έχει μέσα πολύ κακά πράγματα που θέλουν να δηλητηριάσουν τα Ελληνόπουλα για πάντα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου – που έχει ρυθμιστεί με νομοθεσία της Ε.Ε. από το 2003 – έρχεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μετά τα μνημόνια, μετά τις απίστευτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «αυτά που επιχειρείται να καθιερωθούν είναι τερατώδη και μας πάνε 100 χρόνια πίσω. Μιλάμε για νομοθετική κατοχύρωση της δουλείας. Ανήκεις στον εργοδότη σου. Ο εργοδότης σου λέει ότι για 6 μήνες θα δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα. Θα χτυπάς την κάρτα και η κάρτα τάχαμου δήθεν θα πηγαίνει στην Εργάνη. Και αφού δουλέψεις δέκα ώρες, θα αποφασίσω εγώ, ο εργοδότης, ποιες μέρες θα σου δώσω ρεπό».

Η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι κανείς δεν ελέγχει τον εργοδότη και χαρακτήρισε τις ατομικές συμβάσεις «αυτοκτονικές συμβάσεις».   Αναφερόμενη στη διάταξη του νομοσχεδίου , σύμφωνα με την οποία «εργοδότης και εργαζόμενος θα έρχονται σε συνεννόηση για επέκταση ωραρίου», η ίδια διερωτήθηκε «Ποια συμφωνία;». Όπως εξήγησε, δε μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου γιατί «κάποιος έχει το μαχαίρι, κάποιος το πεπόνι» , προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι συμφωνία με πιστόλι στον κρόταφο, είναι κάτι πολύ χειρότερο».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss