Κριτική για την ταινία Emergency – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Δύο φοιτητές αφροαμερικανικής καταγωγής και ένας Μεξικανός βρίσκουν αναίσθητη στο διαμερίσμα των φοιτητικών τους εστιών ένα κορίτσι. Στην προσπάθεια τους να αποφασίσουν για το αν τελικά πρέπει να καλέσουν την Άμεση Βοήθεια ή όχι, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ.

Ταινίες όπως το Emergency είναι μικρά “διαμαντάκια” από εκεί που δεν το περιμένεις και σίγουρα αν διαφέρουν από την κατηγορία τους, μπορούν να κάνουν τον θεατή να περάσει με ενδιαφέρον την ώρα του, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
Αν και κάτι της λείπει για να γίνει ξεχωριστή και να διαφοροποιηθεί (ειδικά στο τελευταίο μισάωρο) η ταινία Emergency αποδεικνύεται μια ψυχαγωγική, αγωνιώδης και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία αφηγείται με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα. Δεν είναι σε όλη την διάρκεια επιτυχημένος, αλλά συνολικά έχει θετικό πρόσημο.
Η ταινία λοιπόν έχει δυνατό μοντάζ χάρη στην πολύ καλή σκηνοθεσία που καταφέρνει να δώσει μια άλλη βάση στα γεγονότα εκμεταλλευόμενη τα τεχνικά αλλά και υποκριτικά “όπλα” που διαθέτει, ωστόσο λείπει ένα κλικ για να… απογειωθεί.
Το Emergency το παλεύει και δίνει αρκετά μεγάλο βάθος στους χαρακτήρες άσχετα αν ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία στο πρώτο μέρος και στην σοβαρή κοινωνική κριτική στο δεύτερο, ενώ παράλληλα ισορροπεί ανάμεσα στην αγωνία και την κοινωνική κριτική με μερικές επίκαιρες καταστάσεις.
To κακό ωστόσο είναι πως ενώ γίνεται καυστική, δεν της ταιριάζει τόσο που σε ένα σημαντικός μέρος της τείνει προς την σάτιρα, όσο το γεγονός πως από ένα σημείο και μετά επιλέγει να γίνει μια κοινωνική ταινία με μηνύματα, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως χάνει τε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss