Κριτική για την ταινία One Night In Miami – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


H ταινία One Night In Miami είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Κεμπ Πάουερς, με την ιστορία να ακολουθεί μια φανταστική συνάντηση μαύρων ειδώλων και φίλων της πραγματικής ζωής, του Malcolm X, του θρύλου του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τζιμ Μπράουν, του πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Κάσιους Κλέι προτού μετονομαστεί σε Μοχάμεντ Άλι και του τραγουδιστή της σόουλ Σαμ Κουκ  καθώς περνούν μια μοιραία νύχτα στο Μαϊάμι το 1964 συζητώντας για τους ρόλους τους ως επαναστάτες, ηγέτες και ακτιβιστές για τα πολιτικά δικαιώματα.

Το One Night In Miami αρκετά πληροφοριακό για τα γεγονότα που θέλει να καλύψει μέσα στην συγκεκριμένη νύχτα που αποδείχθηκε αρκετά σημαντική, είναι αρκετά καλοφτιαγμένο και φυσικά με καλές ερμηνείες και ομοιότητες των ηθοποιών με τους ρόλους τους.

Η ταινία γενικότερα πετυχαίνει τον στόχο της και κρατά τον θεατή “ζεστό” σε όλη της την διάρκεια και δεν αναλώνεται σε φλυαρίες ή ηθικολογίες που πιθανότατα να έκανε μια αντίστοιχη ταινία με τέτοια θεματολογία και οι μεγάλες σε διάρκεια σκηνές διαλόγων είναι καλογραμμένες.

Χωρίς υπερβολές και περιττές εξάρσεις αλλά με εξαιρετικά δουλεμένο σενάριο και διαλόγους, φαινομενικά νομίζει κανείς ότι το One Night In Miami έχει εξαντλησει μεγάλο μέρος από την θεματολογία του. Σίγουρα μερικές σκηνές ήθελαν ενδεχομένως μια περαιτέρω ανάπτυξη, ωστόσο σε αυτό που θέλει να προσφέρει το καταφέρνει η σκηνοθέτις Regina King μια χαρά, αν και χωρίς πολλά “ρίσκα”.

Η αρχή και ειδικά το πρώτο μέρος έχουν μεγάλη ένταση, παρουσιάζοντας τους χαρακτήρες, ενώ αυτά που ακολουθούν είναι κάπως πιο “χαμηλά” σε ρυθμό, αλλά αν μη τι άλλο δίνουν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των γεγονότων.

Η ταινία μπορεί να μην έχει πάρα πολλές σκηνές που θα σε κάνουν να γραπωθείς από την καρέκλα, ούτε κάποιες καταιγιστικές εξελίξεις αλλά η εντυπωσιακή παραγωγή και οι ερμηνείες σίγουρα σε παρασύρουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Υπάρχει το δυνατό φινάλε, που ναι μεν δεν σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, ωστόσο όπως κάνουν όλες οι αξιόλογες ταινίες σε κάνει να σκεφτείς πράγματα. Εξάλλου στο προηγούμενο διάστημα το έχει ήδη χτίσει, με λίγο πιο αργούς ρυθμούς σε κάποια σημεία αλλά πάντα με ενδιαφέρον.

Όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό υπάρχουν μερικά γεγονότα τα οποία μένουν στο μυαλό για πολλούς λόγους, με το τέλος της να είναι τόσο απλό και καθηλωτικό που πραγματικά περνάει μηνύματα και αυτό είναι που τελικά αποκομίζει ο θεατής.

Το μυστικό με την ταινία One Night In Miami είναι ότι δεν θέλει να ξεπετάξει απλά την πλοκή της και αποτελεί μια ακόμα ενδιαφέρουσα προσπάθεια που δεδομένα προσφέρει στον θεατή αν μη τι άλλο μια διαφορετική εμπειρία, η οποία έχει τις δικές της ξεχωριστές στιγμές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Eli Goree 
  • Leslie Odom Jr.
  • Aldis Hodge

One Night In Miami Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss