Κριτική για την ταινία Sightless – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Η Έλεν Άσλαντ αποσύρεται από τον κόσμο για να ανακάμψει, όταν τυφλώνεται μετά από μια επίθεση. Αλλά σύντομα βυθίζεται στην παράνοια, αδυνατώντας να πείσει κανέναν ότι ο δράστης επέστρεψε για να την τρομοκρατήσει κρυμμένος σε κοινή θέα.

Μπορεί οι καλύτερες των προθέσεων να υπήρχαν, αυτό που βγαίνει είναι μια ταινία που αποδεικνύεται μετά από ένα σημείο αχταρμάς, που πραγματικά ενώ έχει τις δυνατότητες να προσφέρει κάτι στον θεατή, χάνει μια μεγάλη ευκαιρία.

Η ιδέα αν και δεν είναι τρομερά πρωτότυπη πραγματικά μας προμήνυε για κάτι πολύ ενδιαφέρον και η πλοκή της μας είχε εξιτάρει το ενδιαφέρον, αλλά όσο κυλάει η ώρα τα πράγματα δεν πάνε καλά, μιας και ειδικά στο δεύτερο μισό μπλέκει χωρίς λόγο τα πράγματα.

Για να το πάρουμε από την αρχή, εν μέρει ο σκηνοθέτης επιχείρησε να βάλει την δική του “πινελιά” και η αλήθεια είναι πως μέχρι τα μισά περίπου (παρά το ότι δεν ξέρεις καν τι θα δεις), δεν την λες τόσο αδιάφορη, η συνέχεια έχει πολλές filler σκηνές.

Ωστόσο από κει και πέρα, με αποκορύφωμα το χαοτικό δεύτερο μισό που είναι λες και θέλει απλά να γεμίσει τον χρόνο και καταφέρνει να σε κάνει να λες ότι πράγματικά σίγουρα θα μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς μερικές καταστάσεις.

Από την αρχή κάτι δεν κολλάει ωστόσο υπάρχει μια όχι τόσο κακή αισθητική και μερικές σκηνές που σου τραβούν κάπως την προσοχή, αλλά από κεί και πέρα όλα γκρεμίζονται και η ταινία Sightless παίρνει την κάτω βόλτα.

Αντί να έχει μια ένταση, αγωνία και τα συναφή, γίνεται ολοένα και πιο άνευρη με χαρακτήρες που είναι το λιγότερο καρικατούρες και παρόλο που υπήρχε προοπτική για κάτι πρωτότυπο, καταλήγει να γίνει ανιαρή από ένα σημείο και μετά. H εξέλιξη της ταινίας αποδεικνύεται άνευρη, μην μπορώντας να αξιοποιήσει την πολύ καλή ιδέα της.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο γίνονται κουλουβάχατα, ειδικά στο δεύτερο και πιο κρίσιμο κομμάτι της, με την ταινία Sightless να είχε προοπτικές για κάτι πολύ ενδιαφέρον, αν αξιοποιούσε όσα έπρεπε.

Η ταινία πνίγεται στην μετριότητα της και ενώ ήδη πάει να εκτροχιαστεί χωρίς να δίνει κάνει στον θεατή, έρχεται και το απογοητευτικό φινάλε να δώσει την χαριστική βολή, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία για την ταινία Sightless, πραγματικά να δώσει κάτι ξεχωριστό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★✬☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Alexander Koch
  • Courtney Compton
  • December Ensminger

Sightless Trailer

 


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss