Κριτική για την ταινία The Match – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Τα 90 λεπτά ενός αγώνα που θα κρίνουν με διαφορετικό (ή και παράλληλο) τρόπο τις τύχες πολλών ανθρώπων και είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό και συνηθισμένο ματς.

Εδώ ενώ υπάρχουν τα εφόδια και ενώ πρόκειται για κάτι πολύ δυνατό, τελικά νιώθεις ότι κάτι λείπει για μια πραγματικά ταινία που θα θυμάσαι για καιρό, μιας και η επιδερμική προσέγγιση αποτελεί τροχοπέδη για το βήμα παραπάνω. Σε μια προσπάθεια που ναι μεν βλέπεται με ενδιαφέρον, αλλά δεν τολμάει το βήμα παραπάνω.

Ενώ υπάρχει μια αξιοπρεπής σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος (οι Ιταλοί είναι “μανούλες” σε αυτό) και οι υποφερτές ερμηνείες του cast, δεν αρκούν για μια ταινία ανώτερη του μέσου όρου.

Δεν καταφέρνει η ταινία να αποδώσει τα αναμενόμενα, κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας και μένει μονάχα η αποτύπωση μέσω των ηθοποιών της, που το προσπαθούν όσο μπορούν, αλλά και για αυτούς δεν μαθαίνουμε τόσα όσα θα θέλαμε.

Η υπόθεση είναι συγκεκριμένη και προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και έτσι η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, αλλά μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Το Μatch έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο, μιας ενώ έχει ενδιαφέροντα στοιχεία και κάποιες στιγμές είναι καθηλωτική (κυρίως στο δεύτερο μέρος και στο τελευταίο κομμάτι), δυστυχώς όμως στο σύνολο της λειτουργεί μηχανικά απλά για να διεκπεραιώσει τα γεγονότα.

Το Μatch είναι αρκετά καλό και υποφερτό, με την ταινία να ξεκινάει δείχνοντας μερικά πράγματα για τους χαρακτήρες αλλά ποτέ δεν τα ολοκληρώνει, ενώ στην συνέχεια τα πράγματα γίνονται κάπως αλλοπρόσαλλα μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο μισό.

Eκεί που κάτι πάει να κάνει και έχει μια ανατροπή, η συνέχεια είναι δυσανάλογη, μιας και ενώ μεταφέρει συναισθήματα στον θεατή, δεν κρατάει σταθερό τον ρυθμό της και πλατειάζει με τα 90 λεπτά καθαρής διάρκειας να φαίνονται πολύ λίγα, δείχνοντας πως απλά θέλουν να ολοκληρώσουν την ταινία.

Γενικά το Μatch ήταν μια ταινία με πολλές δυνατότητες να χτιστεί μια πολύ δυναμική ταινία, ωστόσο παρόλο που δεν θα… δεινοπαθήσεις για να την δεις, τελικά δεν καταφέρνει να δώσει τα προσδοκόμενα, διότι είναι ημιτελής και μένουν κάποια πολύ καλά κομμάτια της, οπτικά και ερμηνευτικά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★✬☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:

0

Λεπτά

 

  • Francesco Pannofinο
  • Alberto Di Stasio
  • Giorgio Colangeli

The Match Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss