Κριτική για την ταινία Yes, God, Yes – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Η 16χρονη Άλις μεγαλώνει σε ένα αυστηρό Καθολικό περιβάλλον όπου αυτή και οι συνομήλικοί της υποχρεώνονται να καταπνίγουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες καθώς έχουν διδαχθεί ότι η εκτόνωσή τους αποτελεί αμαρτία. Μία τετραήμερη εκδρομή στο πλαίσιο του σχολείου θα γίνει η αφορμή για να μάθει ότι η εφηβεία είναι κάτι παραπάνω από αυτό που της έχουν μάθει, σωματικά και ψυχολογικά.

Mετά από αρκετό καιρό επιτέλους και μια ταινία με κοινωνικές προεκτάσεις, που σέβεται την νοημοσύνη του θεατή και δεν… λαϊκίζει. Η ταινία Yes, God, Yes διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της πλειοψηφίας του είδους.

Ένα καλογραμμένο σενάριο με έξυπνους διαλόγους και μερικές χιουμοριστικές καταστάσεις, έχει σίγουρα κάποια κλισέ, αλλά είναι πάνω απ’ όλα υποφερτή και το κυριότερο για αυτό που θέλει να δώσει, είναι ότι πρέπει.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι “δένουν” πιο εύκολα, κυρίως φυσικά την πρωταγωνίστρια Natalie Dyer του Stranger Things, ενώ έχουν αρκετές ωραίες σκηνές.

Εστιάζει στους χαρακτήρες (και κυρίως στην έφηβη πρωταγωνίστρια), προσφέρει αρκετές ανάλαφρες στιγμές (χωρίς να ξεχειλώνει τις καταστάσεις) συνδυάζοντας το ταλέντο τους αλλά και μερικές πιο “σοβαρες” στιγμές και έτσι το Yes, God, Yes αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ταινία.

Μην νομίζετε βέβαια, ότι λείπουν τα κλισέ και οι διδακτισμοί, ωστόσο “ντριπλάρονται” εύκολα. H ταινία Yes, God, Yes ωστόσο προσφέρει έναν πιο ανάλαφρο ρυθμό και από τα πρώτα της πλάνα καταφέρνει να… κερδίσει τον θεατή, ενώ τον κάνει παράλληλα να προβληματιστεί. Παράλληλα καταφέρνει να κάνει ένα σχετικά κοινότυπο θέμα να γίνει αρκετά ενδιαφέρον και προσιτό στον θεατή.

Μια ταινία που μπορεί να έχει σεναριακές ευκολίες (εντάξει όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν λείπουν) και κάποιες ίσως αχρείαστες σκηνές, ωστόσο δεν θα κάνουν τον θεατή να βαρεθεί, σε μια προσπάθεια που πραγματικά λείπει ειδικά από το συγκεκριμένο είδος.

Το δεύτερο μισό της ταινίας είναι καλύτερο από το πρώτο και σίγουρα η ταινία δεν απογοητεύει αυτόν που ξέρει τι να περιμένει, αν και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τα ούτε 80 λεπτά. Ωστόσο, είναι καλογραμμένη και γεμάτη από καλοφτιαγμένους χαρακτήρες καταφέρνει να σε κερδίσει, έστω κι αν καταλαβαίνεις στην τελική μπορεί να μην είναι η ταινία που θα λατρέψεις και θα θέλεις να βλέπεις στο repeat.

Για να συνοψίσουμε, η ταινία Yes, God, Yes καταφέρνει αν μη τι άλλο να προσφέρει ένα ενδιαφέρον δίωρο στον θεατή, η οποία πάνω απ’ όλα δεν παίζει με τα νεύρα και την νοημοσύνη του θεατή και αυτό δεν το βρίσκει συχνά κανείς σε τέτοιου είδους ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Natalia Dyer
  • Timothy Simons
  • Wolfgang Novogratz

Yes, God, Yes Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss