Κριτική για το reboot του Wrong Turn – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


H υπόθεση για τo reboot Wrong Turn έχει να κάνει με μια παρέα που περπατάει στο Appalachian Trail και έχουν να κάνουν με το «Ίδρυμα», μια κοινότητα ανθρώπων που ζει στα βουνά για εκατοντάδες χρόνια.

Aρχικά θεωρούσαμε το reboot εντελώς αχρείαστο, αλλά αυτό δεν ισχύει από ένα σημείο και μετά για το Wrong Turn, καθώς υπάρχει μια αξιοπρεπής προσπάθεια βέβαια με στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αποδωθούν με πολύ καλύτερο τρόπο και έτσι χάνεται μια ευκαιρία.

Στην αρχή ενώ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα το πρώτο διάστημα σε προδιαθέτει για κάτι πολύ δυνατό, ωστόσο που αρχίζει και προχωράει κάπως η ιστορία, στο τελευταίο ημίωρο ειδικότερα, υπάρχουν εξωφρενικές σκηνές ακόμα και για τέτοια ταινία.

Δεν θα την δεις για το σενάριο της που είναι σίγουρα αδύναμο, ούτε για την υποκριτική, αλλά για την ένταση και την αγωνία που υπάρχουν σε μερικά κομμάτια της. Τα κλισέ δίνουν και παίρνουν με αποτέλεσμα το Wrong Turn να μην κάνει το βήμα παραπάνω, όπως θα μπορούσε με βάση την εξέλιξη της.

Έτσι στερείται κάτι αξιοσημείωτο ή στην τελική κάτι διασκεδαστικό, μιας και μπορεί μεν να βλέπεται ευχάριστα, αλλά ένα σημαντικό μέρος είναι γεμάτο λάθη και άθελα αστείες σκηνές. Τα πράγματα ειδικά στην μέση γίνονται κάπως τσαπατσούλικα και γενικότερα όσο πλησιάζει το φινάλε, ωστόσο η ώρα κυλάει ανώδυνα και αυτό οφείλεται φυσικά στο ότι δεν παίρνει και τόσο σοβαρά τον εαυτό της ή τουλάχιστον αυτό δείχνει.

Φυσικά είναι ταινία “μιας χρήσης” (την βλέπεις και την ξεχνάς) και ενώ δεν θέλει να το παίξει εξυπνακίστικο, σε κάποια κομμάτια αδικαιολόγητα αρχίζει και πλατειάζει, χωρίς να εστιάζει σε πιο ουσιώδη πράγματα της πλοκής. Έτσι το τελευταίο κομμάτι της ταινίας χάνει την μπάλα, για να καταλήξει σε ένα απογοητευτικά πρόχειρο φινάλε.

Σαν ιδέα σίγουρα δεν είναι κακή, ωστόσο το Wrong Turn παρόλο που έχει αξιόλογα στοιχεία, “σκοντάφτει” στην προσπάθεια να κάνει ίσως κάτι πιο εντυπωσιακό από αυτό που πραγματικά μπορούσε, την ώρα που δύσκολα μπορεί να γεμίσει τα 90 παρά κάτι λεπτά της, με κάποια πράγματα να έρχονται αρκετά “βολικά” και ειδικότερα στο φινάλε.

Για να συνοψίσουμε, το Wrong Turn είναι μια ταινία που δεν λες ότι δεν αποφέρει τίποτα στον θεατή, ωστόσο αν έχεις ποπ κορν είναι υποφερτή και μπορεί να καταφέρει να σε ψυχαγωγήσει. Έστω και αν κάποια πράγματα είναι “τραβηγμένα από τα μαλλιά”, ακόμα και για μια τέτοια ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Charlotte Vega
  • Matthew Modine
  • Damian Maffei

Wrong Turn Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss