Κριτική ταινία Everything Everywhere All at Once – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Γράφει ο Παναγιώτης Πυλαρινός (CinemaFiles)

Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που διασκέδασα “τόσο” πολύ σε ένα αίθουσα. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια ταινία – ειδικά στο τώρα , της streaming τρέλλας και της fast food κατανάλωσης εικόνων – πόσο μάλλον να παίζεται στις αίθουσες παντού στόν κόσμο. Ήταν αυτή μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει πρόσφατα; Μπορεί. Περίμενα μια trippy ταινία , αλλά αυτό που πήρα αντ’ αυτού ήταν ενα rollercoaster φίλμ με οξύ χιούμορ , γεμάτη γέλια, “κροκοδείλια” δάκρυα και με λίγη τροφή , για σκέψη , για τη ζωή (μας).
Οι ιστορίες για τα πολυσύμπαντα είναι μυριάδες στη pop κουλτούρα. Για απόδειξη, δεν χρειάζεται , παρα να κοιτάξουμε πέρα από το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (οποία ειρωνεία, οι Daniels (δηλαδή το δίδυμο Daniel Kwan και Daniel Scheinert) είχαν απορρίψει πρόταση της Marvel να δουλέψουν επάνω στο Loki!!. Αλλά σπάνια εξερευνώνται τόσο σε βάθος και με νόημα όσο στο Everything Everywhere.
Τα δύο μεγαλύτερα στοιχεία της ταινίας είναι η απέραντη φαντασία και η επαναστατική της στάση. Οι Daniels δεν ασπάζονται απλώς το παράλογο και το γελοίο , αλλά με μια έξυπνη και συγκλονιστική πλοκή και με τα εξωφρενικά παράλογα set piece τους , σκίζουν το κινηματογραφικό βιβλί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss