Μα, τον σκύλο… γιατί; | Του Φώτη Σιούμπουρα

Δεν ήθελα να πιστέψω. Φαντάζομαι και πολλοί από εσάς. Δεν γίνεται, έλεγα, αποκλείεται.

Δεν μπορεί να φτάνει «εκεί» ένας σύζυγος και πατέρας. Δεν μπορεί να φτάνει «εκεί» ο άνθρωπος. Να βάζει το ηλικίας ένδεκα μηνών μωράκι του δίπλα στο άψυχο κορμί της γυναίκας του (την οποία είχε πνίξει με τα ίδια του τα χέρια) και  μετά, για να γίνει «αληθοφανές» κατά πως είπε , όταν 37 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια πράξη του, να κρεμά στα κάγκελα τον σκύλο του (της).

Και τώρα ναι, συνειδητοποιώ πως μόνο ένας άνθρωπος (με νου), όχι ένα κτήνος, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Να κρεμάσει, να πνίξει και το σκύλο του προκειμένου να γίνει «αληθοφανής» στην αστυνομία και σε όλους εμάς η θεωρία που είχε σκεφτεί και αναπτύξει.

Η θεωρία ληστείας και δολοφονίας της συζύγου του από τρία «κτήνη». Και ναι είχε-προς το παρόν τουλάχιστον- καταφέρει να μας «πείσει» για τη θεωρία του αυτός ο νέος, ωραίος, πετυχημένος , με λεφτά και κοινωνική καταξίωση. Ο πιλότος (π0υ το πάτε αυτό…) .Αυτός που σε ηλικία 27 χρόνων είχε γνωρίσει και αποπλανήσει την 15χρονη Καρολάϊν και την παντρεύτηκε στα 19 της στο εξωτερικό, χωρίς την παρουσία κανενός συγγενικού ή φιλικού προσώπου .

Πόσο διεστραμμένο μυαλό διαθέτει αυτός ο άνθρωπος. Αυτός που βρήκε τη δύναμη να σκοτώσει τη γυναίκα του, να κρεμάσει ζωντανό τον σκύλο (της) του και να δεθεί προφασιζόμενος ότι ειδοποίησε την αστυνομία πληκτρολογώντας με τη μύτη του δεν είναι κτήνος. Είναι ένα ιλιγγιωδώς πολυμήχανο όν, ένας άνθρωπος που σκέπτεται και αποζητά το κακό.

Ας σκεφτούμε όμως, τώρα που πέσαμε όλοι από τα σύννεφα και κάποιες άλλες παραμέτρους που «βιαστικά και γρήγορα» αναδύθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Για την «παράμετρο» των «επαϊόντων», που από τηλεοράσεως ή τα κοινωνικά δίκτυα σκιαγραφούσαν μετά βεβαιότητος το προφίλ των δολοφόνων, που ταίριαζε με Αλβανούς, Γεωργιανούς, Ουζμπέκους, Αφγανούς  «που μπαίνουν στα σπίτια μας και μας σκοτώνουν». Με την «παράμετρο» των «ανησυχούντων», που μιλούσαν για απελευθέρωση της οπλοκατοχής και επαναφορά της θανατικής ποινής.

Για την «παράμετρο» των «ιδιωτικών ντέντεκτιβ» που …ανακάλυπταν τα αυτοκίνητα των ληστών-δολοφόνων και τις οδούς διαφυγής τους. Ή με την «παράμετρο» των …ηλιθίων που έγραφαν ο,τι τους κατέβει στο FB . Έγραψε ένας και πήρε (παρακαλώ) 1383 like μέσα σε δύο ωρες: «ήταν μέγα λάθος να παντρευτεί (ο νέος, ωραίος Έλληνας πιλότος) την Αγγλοφιλιπινέζα, άτιμη ράτσα και εγωίστρια…).

Μα θα μου πείτε, εδώ φτάσαμε ακόμη στο σημείο να πολιτικοποιήσουμε τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Και είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να ανακοινώσει αυστηροποίηση των ποινών, να επικηρύξει τους δολοφόνους με 300 χιλ. ευρώ, κάτι που δεν είχε συμβεί με άλλα ειδεχθή εγκλήματα και  να «αποκαλύψει» ότι 117 βαρυποινίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. (Αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δράστες ήταν μεταξύ των 117 βαρυποινιτών).  Κι από κοντά οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που έσπευσαν να κερδίσουν από το τρομερό αυτό έγκλημα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έξαρση της ανομίας και για χώρα ξέφραγο αμπέλι.

Τώρα που αρχίσαμε να ξεπερνάμε το σοκ. Τώρα που η «υπόθεση των Γλυκών Νερών» έχει ξεδιαλύνει καλό είναι να δούμε και κάποιες  «ειδικές παραμέτρους» που μας αφορούν. Και να αναλογιστούμε κυρίως γιατί υπάρχουν ένα μάτσο άνδρες εν δυνάμει δολοφόνοι;

Τρεις γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τους άνδρες τους το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό δεν είναι σύμπτωση, είναι σύμπτωμα! Ποιο ήταν το κοινό χαρακτηριστικό σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις ; Η κάθε γυναίκα-θύμα ήθελε να βγει από το «κουτάκι» της. Ήθελε να φύγει από τον δυνάστη-σύζυγο, που χρειαζόταν μια «βιτρίνα» στη ζωή.  Δεν σεβόταν τον άνθρωπό του και  ενίοτε σήκωνε και το «ξερό» του.

Ναι αυτός ο άνδρας μπορεί να φτάσει μέχρι και στο έγκλημα, προκειμένου να κρατήσει το «λάφυρο» κοντά του. Μπορεί να φτάσει μέχρι και να κρεμάσει τον σκύλο, για να γίνει …«αληθοφανής»… Φρίκη !

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss