Μιλάνο: Χώρος εμπορευμάτων μετατρέπεται σε πάρκο

Το υπερυψωμένο πάρκο θα κατασκευαστεί πάνω από μια ενεργή σιδηροδρομική γραμμή για να διατηρηθεί η βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής και να μην καταστραφούν τα υπάρχοντα κτίρια.

Ένα από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο, το περίφημο Diller Scofidio + Renfro PLP Architecture και οι Ιταλοί αρχιτέκτονες Carlo Ratti Associati αποκάλυψαν τα σχέδια τους να μετατρέψουν σε πάρκο ένα χώρο εμπορευμάτων στο Μιλάνο κοντά στο χωριό των αθλητών, για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η περιοχή βρίσκεται στη γειτονιά Porta Romana, στη νοτιοανατολική περιοχή του Μιλάνου και θα μετατραπεί σε μια κατοικημένη γειτονιά με πολύ πράσινο περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο αστικό πάρκο. Στην περιοχή θα χτιστούν πολυκατοικίες, γραφεία, χώροι λιανικής και αθλητικά κέντρα.

Το μεγάλο αστικό πάρκο στην καρδιά της νέας ανάπτυξης θα αποτελέσει έναν προσβάσιμο χώρο βιοποικιλότητας, με τεράστια λιβάδια, δασικές εκτάσεις, καθώς και δύο υπερυψωμένες «πράσινες οδούς» που θα εκτείνονται στο μήκος της γειτονιάς.

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν υπερυψωμένα μονοπάτια που συνδέουν όλα τα ενεργά μέρη της περιοχής αξιοποιώντας παλιές γραμμές των τραίνων. Όπως έγινε και με τη High Line στη Νέα Υόρκη που σχεδίασαν οι Diller Scofidio + Renfro και σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής χώρος περιπάτου στην Νέα Υόρκη για πεζοπορία και δράσεις.Οι υπερυψωμένοι κήποι και οι πράσινοι δρόμοι θα είναι φυτεμένοι με εκατοντάδες δέντρα που θα δημιουργούν σε όλο το μήκος διαδρομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Παράλληλα θα σχηματιστούν υγρότοποι κοντά στα μονοπάτια, ανάμεσα σε κοινοτικούς κήπους και η εγκατάστασή τους στοχεύει στην προώθηση κοινοτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το Parco Romana Green Neighborhood θα φιλοξενήσει στη Δυτική πλευρά του μια οικιστική περιοχή μικτής χρήσης που θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει αθλητές κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, οι οποίοι θα γίνουν στο χιονοδρομικό κέντρο Cortina d’Ampezzo. Μετά τους αγώνες, το χωριό των αθλητών θα ενταχθεί σε μια κατοικημένη κοινότητα, που θα περιλαμβάνει κοινωνική, φοιτητική και ιδιωτική κατοικία.

Απέναντι από την κατοικημένη περιοχή, θα κατασκευαστεί μια μεγάλη δημόσια πλατεία και τα παλιά υπόστεγα επισκευής των σιδηροδρόμων θα χρησιμεύσουν ως ένας τεράστιος πολιτιστικός κόμβος για εκδηλώσεις και δημόσιες δραστηριότητες.Η ανατολική πλευρά της γειτονιάς θα γίνει ένα νέο επιχειρηματικό κέντρο για το Μιλάνο, μέσω των νέων γραφείων και κτιρίων λιανικής που θα συνδέονται με μια σειρά υπερυψωμένων διαδρόμων και δημόσιων πλατειών.«Το γενικό μας σχέδιο επιδιώκει να καλλιεργήσει την ετερογενή αίσθηση μιας γειτονιάς που έχει αναπτυχθεί οργανικά με την πάροδο του χρόνου, με μια πραγματικά δημόσια χειρονομία που καλωσορίζει διαφορετικούς πληθυσμούς για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της πόλης», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss