Μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 και 8.1 στα Windows 10 εντελώς δωρεάν

Όταν η Microsoft ξεκίνησε το λειτουργικό της σύστημα Windows 10, γνώριζε ότι έπρεπε να πείσει τους πελάτες να το δοκιμάσουν. Η κακή υιοθέτηση των Windows 8 εξακολουθούσε να στοιχειώνει την εταιρεία και έπρεπε να διασφαλίσει ότι τα Windows 10 δεν θα ήταν το ίδιο απογοητευτικά όσον αφορά το ποσοστό υιοθέτησης.

Μία από τις στρατηγικές της Microsoft για να ωθήσει τους πελάτες να αναβαθμίσουν τα συστήματα στα Windows 10 ήταν να το προσφέρει δωρεάν. Περιορίζεται στο πρώτο έτος κυκλοφορίας, είπε η Microsoft, οι πελάτες θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τα συστήματα που χρησιμοποιούν γνήσιες εκδόσεις των Windows 7 ή Windows 8.1 σε Windows 10 δωρεάν. Η αρχική άδεια αναβαθμίστηκε σε ψηφιακή άδεια κατά τη διαδικασία.

Η Microsoft ήταν αρκετά σίγουρη ότι 1 δισεκατομμύριο συσκευές με Windows 10 θα χρησιμοποιούνται μετά από δύο ή τρία χρόνια από την ημερομηνία της επίσημης διαθεσιμότητας. Η εταιρεία έχασε το στοίχημα, παρόλο που ώθησε τις αναβαθμίσεις έντονα, αλλά επίσης δεν σταμάτησε ποτέ την επιλογή δωρεάν αναβάθμισης.

Πριν από δύο χρόνια, έκανα δοκιμές για να δω αν ήταν ακόμα δυνατή η αναβάθμιση από παλαιότερες εκδόσεις των Windows σε Windows 10 δωρεάν. Τότε, αυτό λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Πριν λίγες ημέρες, αποφάσισα να επαναλάβω αυτές τις δοκιμές για να δω αν οι αναβαθμίσεις παραμένουν δωρεάν. Δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι είναι ακόμα δυνατό να αναβαθμίσετε τις συσκευές Windows 7 SP1 και Windows 8.1 σε Windows 10 υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι συσκευές διαθέτουν γνήσια άδεια.

Αναβαθμίστε δωρεάν στα Windows 10

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την ακόμη υπάρχουσα προσφορά, ακολουθούν οι οδηγίες:

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η άδεια της παλαιότερης έκδοσης είναι γνήσια και ενεργοποιημένη. Μπορείτε να το ελέγξετε στον Πίνακα Ελέγχου> Σύστημα και Ασφάλεια> Σύστημα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε την κατάσταση ενεργοποίησης στη σελίδα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος προτού εκτελέσετε την αναβάθμιση. Χρειάζεστε μια επιλογή για να επαναφέρετε το σύστημα εάν τα πράγματα πάνε στραβά και δεν θέλετε να εμπιστευτείτε όλες τις επιλογές ανάκτησης των Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το Paragon Backup & Recovery Free για αυτό, ή οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, όπως το Macrium Reflect ή οποιοδήποτε από τα άλλα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του συστήματος για Windows.

Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε λήψη του Windows 10 Media Creation Tool από την επίσημη σελίδα λήψης στον ιστότοπο της Microsoft.

Εκτελέστε το εργαλείο στη συσκευή που θέλετε να αναβαθμίσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Η διαδικασία διαρκεί λίγο καθώς πρέπει να γίνει λήψη ολόκληρου του συστήματος και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στη συσκευή.

Μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στα Windows 10 εάν η αναβάθμιση ήταν αποτελεσματική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ενημέρωση & Ασφάλεια> Ενεργοποίηση για να ελέγξετε την κατάσταση ενεργοποίησης.

Εάν δείτε ένα κουμπί Ενεργοποίηση, πατήστε το για να ξεκινήσει η διαδικασία ενεργοποίησης. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει και θα πρέπει να δείτε “Τα Windows είναι ενεργοποιημένα με μια ψηφιακή άδεια συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας Microsoft” στην ενότητα Ενεργοποίηση στη σελίδα.

Εάν η αυτόματη ενεργοποίηση δεν είναι επιτυχής, έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το αναγνωριστικό προϊόντος χειροκίνητα (αν και συνήθως αν τα windows που έχετε είναι γνήσια αυτό θα γίνει αυτόματα).

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss