Οι ροδακινιές της Ημαθίας ταξιδεύουν μέσα από το National Geographic

Οι θεαματικές ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας στην Ημαθία ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο μέσα από το National Geographic.

Εκπληκτικά «χαλιά» απο ροζ άνθη σε οπωρώνες ροδάκινου μεταμορφώνουν την περιοχή της Ημαθίας κάθε άνοιξη. Οι πεδιάδες μετατρέπονται σε ένα εντυπωσιακό «πάπλωμα» με ζεστό ροζ και έντονο πράσινο χρώμα. Το θέαμα είναι από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του κόσμου.

Η στιγμή για να δει το παγκόσμιο κοινό το οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν και φρόντισαν οι ειδικοί των λήψεων που δούλεψαν μέσα στο 2020, έφτασε. Τη δυνατότητα να «πετάξουν »από τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, λοιπόν, όπως βέβαια και από την κορυφή του Ολύμπου, από τα μοναστήρια των Μετεώρων, από τις ομορφιές της Αθήνας, του Διακοπτού, της Επιδαύρου και της Λευκάδας θα έχουν οι τηλεθεατές όλου του κόσμου που θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ “Η Ευρώπη από Ψηλά” του National Geographic.

Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα κάνει πρεμιέρα με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, ενώ θα ακολουθήσουν επεισόδια με αποκλειστικές εικόνες από γεωγραφικές και πολιτιστικές τοποθεσίες σε Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Φιλανδία και Τουρκία.

Αλλά τα τεράστια χαλιά από ροζ άνθη από οπωρώνες ροδάκινου, τα οποία μεταμορφώνουν την περιοχή Ημαθία της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, είναι εξίσου εκπληκτικά και είναι από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά του κόσμου. Κάθε άνοιξη, η πεδιάδα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, κοντά στις πόλεις της Βέροιας και της Νάουσας στην περιοχή της Ημαθίας, μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό πάπλωμα με ζεστό ροζ και έντονο πράσινο.

Το θέαμα, που φαίνεται ιδιαίτερα καλά από τους πρόποδες του όρους Βέρμιο, ισούται ή ξεπερνά κάθε άλλη άνοιξη λουλουδιών  οπουδήποτε στον κόσμο.

«Αυτό που βλέπουμε μπροστά μας κάθε Μάρτιο είναι ένα ατελείωτο ροζ χαλί με ανθισμένα ροδάκινα», δηλώνει ο Ζήσης Πατσίκας, πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου Βέροιας. Η πόλη της Βέροιας διοργανώνει έναν ανοιχτό φωτογραφικό διαγωνισμό με τα τοπικά ροδάκινα σε άνθη τα τελευταία τρία χρόνια.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από τριακόσια άτομα, συμπεριλαμβανομένων ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων, συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Ο Πάτσικας σημείωσε ότι ο νικητής του 2018 ήταν Αθηναίος που είχε ταξιδέψει στην περιοχή ειδικά για τον διαγωνισμό.Ο φετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Βέροιας κατά τις 16-17 Μαρτίου. Εμπνευσμένο από τον τρόπο της Ιαπωνίας για την προώθηση του τουρισμού με τα εμβληματικά διάσημα άνθη κερασιάς του, οι κάτοικοι της Ημαθίας αρχίζουν να προωθούν την ετήσια άνθηση των πολύτιμων ροδακινιών τους.

Η περιοχή είναι ήδη γνωστή ως ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός, καθώς φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια. Την Κυριακή 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή ένα 17 χιλιομέτρων «Ποδήλατο μέσω των ροδακινιών» στην περιοχή, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν τις ροδακινιές με έναν εντελώς νέο τρόπο.
Ο χρόνος άνθησης του ροδάκινου διαρκεί περίπου δεκαπέντε ημέρες στη βόρεια Ελλάδα και εμφανίζεται μεταξύ τέλη Φεβρουαρίου και μέσα Μαρτίου. Τα ροδάκινα της Ημαθίας είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδας και χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται σε αυτόν τον αγροτικό τομέα στην περιοχή.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Δύο Τυχεροί από 1 αντίτυπο Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσετε

από 1 αντίτυπο ́του βιβλίου:

«Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη»

Του ποιητή Απολλώνιου Γκλαβα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss