Ο νέος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 είναι 10% ταχύτερος και 30% αποδοτικότερος

Η Qualcomm αποκάλυψε μία ανανεωμένη και ισχυρότερη έκδοση της ναυαρχίδας της. Ο νέος Snapdragon 8+ Gen 1 (SM8475) υπόσχεται ελαφρώς αυξημένες επιδόσεις αλλά σημαντικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόβλημα επιδόσεων, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα υψηλής κατανάλωσης και θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το νέο της κορυφαίο SoC, Snapdragon 8+ Gen 1 (το «+» είναι το σημείο διαφοροποίησης στην ονομασία σε σχέση με τον προκάτοχό του) προσφέρει 10% αυξημένη απόδοση στον τομέα του επεξεργαστή αλλά και 30% καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα επίσης στον τομέα του επεξεργαστή γενικής χρήσης. Ο πυρήνας Cortex-X2 μπορεί πλέον να φτάσει τα 3,2GHz (έτσι έφτασε τη συχνότητα λειτουργίας του Snapdragon 870 που είχε ανακοινωθεί στις αρχές της περσινής χρονιάς ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι ο ίδιος πυρήνας στον Snapdragon 8 Gen 1 δεν ξεπερνούσε τα 3,0GHz). Όμως αυξημένη είναι και η συχνότητα λειτουργίας των άλλων δύο συστάδων πυρήνων, με τους πυρήνες Kryo Gold να φτάνουν τα 2,75GHz από τα 2,5GHz και τους Kryo Silver στα 2,0GHz από τα 1,8GHz).

Η Adreno GPU επίσης λειτουργεί με υψηλότερη κατά 10% συχνότητα με την κατανάλωση να παρουσιάζεται μειωμένη κατά 30%. Η μηχανή AI επίσης είναι καλύτερη κατά 20% στον τομέα απόδοσης/ watt ενώ λιγότερη ενέργεια απαιτούν και τα ενσωματωμένα modem. Η συνολική ενεργειακή αποδοτικότητα σε επίπεδο SoC έχει βελτιωθεί κατά 15%. Πλέον, μία συσκευή με το συγκεκριμένο SoC μπορεί να «στριμάρει» βίντεο γι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss