Ο Martin Scorsese δεν… μασάει τα λόγια του για την κατάσταση στο σινεμά – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Ο Martin Scorsese είναι με διαφορά εδώ και δεκαετίες ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες, με αμέτρητες υπέροχες ταινίες και αναφέρθηκε στο σινεμά και την κατάσταση που βρίσκεται.

Με κείμενο του στο Harper ανέφερε: «Μέχρι πριν 15 χρόνια, η λέξη ‘περιεχόμενο’ ακουγόταν μόνο όταν εκτυλίσσονταν σοβαρές συζητήσεις για το σινεμά και οι άνθρωποι ήθελα να την αντιπαραθέσουν στη λέξη ‘μορφή’. Και μετά, βαθμιαία, τη λέξη την πήραν οι άνθρωποι που ανέλαβαν μεγαλες εταιρείες και οι πιο πολλοί δεν είχαν ιδέα από την ιστορία μιας τέχνης, ούτε και ενδιαφέρονταν να την αποκτήσουν. Ο Fellini εξέφρασε την αγωνία της πυρηνικής εποχής, την αίσθηση του ότι τίποτα δεν έχει πια σημασία αφού από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε. Αισθανθήκαμε το σοκ, αλλά αισθανθήκαμε και την έξαψη της αγάπης του Fellini για την τέχνη του κινηματογράφου, δηλαδή για την ίδια τη ζωή. Και τώρα που προτείνεται βάσει αλγορίθμων, τι σημαίνει αυτό για τον κινηματογράφο;»

Στο φινάλε του κειμένου τοποθετείται για την αγάπη στο σινεμά: «Όλοι εμείς που γνωρίζουμε το σινεμά και την ιστορία του, οφείλουμε να μοιραστούμε την αγάπη και την γνώση προς όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατόν. Πρέπει να γίνει σαφές στους νυν νομικούς ιδιοκτήτες του μεγάλου σινεμά, ότι τα έργα αυτά είναι περισσότερα από ιδιοκτησία να εκμεταλλευθείς και μετά να κλειδώσεις στο χρονοντούλαπο. Είναι οι θησαυροί της κουλτούρας μας και πρέπει να αντιμετωπιστούν αναλόγως».

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss