Ο Stanley Kubrick δεν… βασάνιζε τους ηθοποιούς του στην ταινία Eyes Wide Shut – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Πριν από μερικές δεκαετίες έμελλε να γυριστεί η τελευταία ταινία με την υπογραφή του Stanley Kubrick, το Eyes Wide Shut. Πέρα από αυτό το γεγονός, που κάνει από μόνη της την ταινία αξιοσημείωτη είχε και πολλούς ακόμα για να μείνει στην ιστορία.

Σας έχουμε αναφέρει για τα απίστευτα παρασκήνια από την ταινία, αλλά η Nicole Kidman πολλά χρόνια μετά φροντίζει να δώσει μια διαφορετική ματιά σε πολλά από αυτά που ξέρουμε για τον Stanley Kubrick.

Στους Times της Νέας Υόρκης ανέφερε πως δεν ήταν καταπιεστικός αλλά απαιτητικός: «Όταν πήγα για να δουλέψω μαζί του μου είπε ότι στοχεύει στο να είμαι απόλυτα γυμνή κι εγώ ήμουν διστακτική. Έτσι φτάσαμε σε μια συμφωνία και πρώτα θα μου έδειχνε τις σκηνές γυμνού προτού μπουν στην ταινία. Έτσι θα ένιωθα απολύτως ασφαλής και δεν αρνήθηκα να τις κάνω. Με ενθάρρυνε, λέγοντας: “αν είσαι οκ με αυτό, προχωράμε” και ήταν το τέλειο περιβάλλον να βρίσκεσαι ως γυναίκα. Ασφαλής, χωρίς τον κίνδυνο να στέκομαι εκεί γυμνή, αντικείμενο περίγελου. Εγώ χαίρομαι να μιλάω γι’ αυτό αρκεί να ξέρουμε ότι υπάρχει ένας συναινετικός προορισμός και να μην γίνομαι αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αγαπώ την σχέση σκηνοθέτη και ηθοποιού, όταν είναι αγνή».

Για τον τότε γάμο της με τον Tom Cruise και αν τον επηρέασε: «Είχαμε μαζί μας τα δύο μας παιδιά, ζούσαμε στο τρέιλερ και ο Stanley ερχόταν συχνά για παρέα στο φαγητό. Δεν ήταν βασανιστικός, αλλά απαιτητικός γιατι έκανε πολλά γυρίσματ. Στα κενά καθόμουν στο πάτωμα και μιλούσαμε και βλέπαμε και ντοκιμαντέρ με ζώα. Έλεγε ότι τα ζώα ήταν πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους. Δεν είναι όμως ενδιαφέρον που όταν βλέπαμε ένα λιοντάρι να κυνηγάει μια αντιλόπη απέστρεφε το βλέμμα του;».

Για να μην χάνετε τίποτα που έχει να κάνει με ταινίες και σειρές, ακολουθήστε μας και εδώ

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss