Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Ύψιστη πρόκληση για το 2021 η διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας στα νησιά μας»

Με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr, έκτακτη συνεδρίαση των εμπλεκόμενων φορέων των Περιφερειακών Ενοτήτων για τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας του Covid19.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία ρόλο συντονιστή είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τους έντεκα Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχες, Διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ι.Ν., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκπρόσωποι των Δομών Υγείας των νησιών, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης.

Αυτό που τονίστηκε στην κοινή έκτακτη σύσκεψη είναι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε εγρήγορση για την αποφυγή της διασποράς του Covid19, με αφορμή τα νέα δεδομένα, όπως το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου αφενός να ενημερώνονται σωστά οι τοπικές κοινωνίες, αφετέρου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, αποτελεί τον τελικό στόχο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στα συμπεράσματα της άκρως εποικοδομητικής συζήτησης που έγινε, περιλαμβάνονται η εντατικοποίηση των ελέγχων στο λιανικό εμπόριο, ιδιαίτερα στα μεγάλα καταστήματα, όπου διαπιστώνεται συχνά μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών, αλλά και σε άλλα σημεία, όπου παρατηρείται αντίστοιχο φαινόμενο, η αύξηση των ελέγχων στα λιμάνια και η συχνότερη παρουσία όλων όσοι έχουν δημόσιο λόγο και θέσεις ευθύνης στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας

Παράλληλα υπήρξε δέσμευση από πλευράς των εκπροσώπων των Δήμων ότι στο επόμενο διάστημα θα αναπτύξουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών ως προς τους τρόπους αποφυγής της διασποράς του Covid19.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συνεργασία τους μέχρι σήμερα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως υγειονομικά ασφαλής προορισμός, ενώ τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει χαραγμένο στη συνείδηση όλων εντός κι εκτός Ελλάδας, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πράσινη στο επιδημιολογικό χάρτη. «Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για το 2021», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, για να προσθέσει: «Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και ταυτόχρονα να εμφανίζουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα της πανδημίας, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και να προστατέψουμε την τουριστική ταυτότητα των νησιών μας. Το «ασφαλής» είναι το πρώτο πράγμα που προβάλλουμε προς τα έξω για την Περιφέρεια μας και αυτό έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας στην διαχείριση της πανδημίας μέχρι σήμερα. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως βέβαια και των κατοίκων των νησιών μας, αποτελεί προτεραιότητα για μας».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss