Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, αφού λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο καθ’ ομολογία δράστης, ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του υπέβαλε παραίτηση. Λίγο πριν τις 10:00 κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν έφτασε στην Ευελπίδων όπου καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα, ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα. Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

SOOC

Την παραίτησή του  από την υπόθεση υπέβαλε ο Βασίλης Σπύρου, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του του 32χρονου γυναικοκτόνου. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , προσερχόμενος στα δικαστήρια, αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που αποσύρθηκε από την υπόθεση ο Βασίλης Σπύρου, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα εκπροσωπήσει τον πελάτη του και στο θέμα της επιμέλειας της κόρης του. «Ήταν επιλογή του εντολέα μου είναι να χειρίζομαι αποκλειστικά το ποινικό κομμάτι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε ρητά ότι ο λόγος της παραίτησης του κ. Σπύρου ενδεχομένως να ήταν το να ζητηθεί διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης: «Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχουμε κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια. Στο τελικό στάδιο στο οποίο είμαστε τώρα, σε επίπεδο απολογίας ενώπιον του ειδικού ανακριτή εννοείται ότι δεν το έχουμε κάνει και σε καμία περίπτωση αυτή δεν είναι η βλέψη μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλω ν’ ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τη συνεργασία» ανέφερε ο κ. Σπύρου ανακοινώνοντας την παραίτησή του. Όταν, δε, οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να τους πει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι προσωπικοί λόγοι, απάντησε: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ». Τον κ. Σπύρου θα αντικαταστήσει ο δικηγόρος Βασίλης Γαλάνης.

Η υπερασπιστική γραμμή του γυναικοκτόνου

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαϊωαννίδης, ξεδίπλωσε την υπερασπιστική γραμμή. «Είναι αποδοχή της πράξης με όλες τις λεπτομέρειες. Θα προστεθούν νέα στοιχεία που θα αυξήσουν το ανακριτικό υλικό για το τι συνέβη πραγματικά και ποιες ήταν οι συνθήκες. Ως γεγονός και ως άδικη πράξη δεν αμφισβητείται» ανέφερε. Συνοπτικά, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος θα υποστηρίξει ότι: δεν υπήρχε κίνητρο, το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο.

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του» επισήμανε ο δικηγόρος του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», προσθέτοντας ότι ο 32χρονος επιθυμεί να έχουν και οι δύο οικογένειες την επιμέλεια του παιδιού.

Συγκέντρωση γυναικείων οργανώσεων στην Ευελπίδων

Γυναικείες οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέα συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν θα απολογείται ο δολοφόνος της Καρολάιν.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ΜΩΒ αναφέρει:

Διαμαρτυρόμαστε, ζητάμε δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματά του, μεταξύ των οποίων η βία κατά του αχρόνιστου βρέφους, που το χρησιμοποίησε για τη μακάβρια σκηνοθεσία του. 9.30 το πρωί, στα δικαστήρια. Φέρνουμε πικέτες, πανό, φυλλάδια. Καμία γυναίκα λιγότερη, κανένα παιδί να υφίσταται τέτοιου είδους ακραία βία. Καλούν γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες. Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.