Συνεχίζονται οι εκκλήσεις για να σωθούν τα σινεμά στην Ελλάδα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η κατάσταση που ζούμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλεια όλων. Ωστόσο, τα νέα μέτρα για την εμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πλέον τα κλειστά σινεμά.

Πολλοί από αυτούς είναι κλειστοί από τον Μάρτιο και περιμέναν τώρα να λειτουργήσουν, άλλοι ενδεχομένως να άρχιζαν να παίρνουν μπρος τώρα και παρά την απόφαση για την χρήση μάσκας στις αίθουσες οι κλειστοί κινηματογράφου κλείνουν ξανά από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Πλέον με επιστολή των Αδελφών Στεργιάκη και ιδιοκτητών του σινεμά Άστυ υπάρχει μια ακόμα έκκληση για να μείνουν ζωντανοί οι κινηματογράφοι στην Ελλάδα. Αναλυτικά γράφονται τα εξής:

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει:

Διατηρήστε ζωντανές τις μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες!

Τολμήστε να λάβετε σωτήρια μέτρα! Μείνετε στην Ιστορία. Κάνετε κάτι αντίστοιχο με την ανακήρυξη σε διατηρητέα των θερινών σινεμά με Νόμο από την αείμνηστη Μελίνα. Όχι άλλα Δάνεια! Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά. Βοηθείστε να κρατηθούν ζωντανά τα κύτταρα πολιτισμού της χώρας μας και μαζί ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΥ που μόλις έκλεισε 80 χρόνια ζωής. Μη στερήσετε από τις πόλεις την χαρά. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε να κανουμε αυτό που μας εμαθαν οι γονείς μας. Να χαρίζουμε στιγμές ξενοιασιάς, ρομαντισμού και προβληματισμού. Στιγμές Πολιτισμού. Σταγόνες Ζωής!

Εκ της Διευθύνσεως – Αδελφοί Στεργιάκη

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss