Τοσκάνη: Η Piazza del Duomo γεμίζει αγάλματα με… τατουάζ

Ο Ιταλός γλύπτης Fabio Viale τοποθέτησε στην Piazza del Duomo της Τοσκάνης γλυπτά με τατουάζ, ως μέρος της δημόσιας έκθεσής του, με τίτλο «Truly».

Ο καλλιτέχνης μίλησε στο MyModernMet και αποκάλυψε ότι η αγάπη του με τα τατουάζ ξεκίνησε όταν συνάντησε έναν Ρώσο tattoo artist, του οποίου τα χέρια ήταν γεμάτα «περίεργα» σύμβολα. «Ένιωσα μεγάλη περιέργεια και του ζήτησα να ζωγραφίσει σε ένα γλυπτό. Μου αρέσουν τα τατουάζ που έχουν να κάνουν με το θάνατο και τη ζωή και χρησιμοποιούν αρχαία σύμβολα» δήλωσε ο Viale.

Ο Viale δεν ζωγραφίζει απλώς την επιφάνεια από τα μαρμάρινα γλυπτά -χρησιμοποιεί μελάνι το οποίο απορροφάται από τους πόρους της πέτρας, με αποτέλεσμα το χρώμα να διεισδύει μέχρι μέσα. Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις γύρω από τα αρχαία αγάλματα, συνδυάζοντας παλιές με σύγχρονες τεχνικές.Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, ο σκοπός του είναι να «αναβιώσει» τα αρχαία αγάλματα και να τους δώσει μία σύγχρονη, καθολική ομορφιά.

Βέβαια, η έκθεσή του δεν περιλαμβάνει μόνο αγάλματα με τατουάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο του «Οι τρεις Χάριτες», που έχει τοποθετηθεί στην εκκλησία του Σαντ’ Αγκοστίνο.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss