Το σπίτι του αύριο θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Το σπίτι του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν θα καταναλώνει καθόλου ενέργεια.

Η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί για μία εντυπωσιακή σειρά από τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια που θα γυρίσουν οριστικά κεφάλαιο στον τρόπο που ζούμε, αλλά και στα όσα προσδοκούμε από τον ιδιωτικό μας χώρο.

Το πρότζεκτ που έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Mario Cucinella Architects ονομάζεται TECLA και αποτελείται από φουτουριστικές κατοικίες που μοιάζουν με μικρές σπηλιές τοποθετημένες στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός και το πρωτότυπο εσωτερικό καθιστούν τα συγκεκριμένα σπίτια μοναδικά στον κόσμο, παρόλα αυτά οι κατοικίες TECLA δεν συζητιούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως μόνο για την αρχιτεκτονική τους, αλλά και για κάτι ακόμα πολύ πιο σημαντικό.Η κατασκευή των σπιτιών TECLA θα είναι εφικτή μέσω 3D εκτυπωτών, οι οποίων θα τοποθετούν στρώματα πηλού πάνω σε άλλα στρώματα πηλού, φτιαγμένα εξ’ολοκήρου από φυσικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι ήδη από τα πρώτα στάδια δημιουργίας τους αυτές οι κατοικίες θα αφήνουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, αφού δεν χρειάζονται δομικά υλικά για να φτιαχτούν. Επιπλέον η συνολική κατασκευή θα μπορεί να ανακυκλωθεί στο μέλλον αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η δημιουργία του εν λόγω πρότζεκτ είναι μία ηχηρή, αρχιτεκτονική απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα των καιρών μας. Πώς θα μπορέσει ο πλανήτης να ανταποκριθεί στο άμεσο μέλλον τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των ανθρώπων για στέγη; Πώς θα καταφέρουμε να στεγάσουμε έναν παγκόσμιο πληθυσμό που αυξάνεται με ραγδαία ταχύτητα; Και κυρίως, πώς θα το πετύχουμε χωρίς να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον; Aυτό που κάποτε έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας πλέον είναι γεγονός, ένα δεδομένο απόλυτα εφικτό και υλοποιήσιμο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα ταινία LED με την τοποθέτηση της!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα RGB ταινία LED μαζί με την τοποθέτηση της!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss