Το OnePlus Nord 2 που θα ανακοινωθεί το δεύτερο τετράμηνο του 2021 δεν χρησιμοποιεί πλέον chipset Qualcomm

Το ενδιαφέρον της OnePlus για την αγορά smartphone μεσαίας κατηγορίας εξέπληξε πολλούς, αν και υποψιαζόμαστε ότι η κινεζική εταιρεία δεν μπορούσε πλέον να διατηρήσει τις τιμές των κορυφαίων συσκευών της αρκετά χαμηλές ώστε να αξίζει ακόμα την ετικέτα τους “flagship killers” και με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να κάνει μια είσοδο στην μεσαία κατηγορία.

Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι απολύτως αληθινό, πολλοί οπαδοί θέλουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις από τις ναυαρχίδες και την εταιρεία της OnePlus. Δυστυχώς, η OnePlus για πρώτη φορά έβγαλε ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, το One Plus X που ήταν μια εμπορική αποτυχία, παρόλο που το τηλέφωνο εκτιμήθηκε αρκετά από τους οπαδούς για το σχεδιασμό του.

Τα νέα τηλέφωνα OnePlus Nord από την άλλη πλευρά φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλή και όχι μόνο σε εκείνες τις αγορές όπου η κινεζική εταιρεία είναι γνωστή. Για παράδειγμα, τα μεσαίας κατηγορίας OnePlus Nord N10 5G και N100 είναι εξαιρετικά δημοφιλή στις ΗΠΑ, για να μην αναφέρουμε ότι αυτά τα τηλέφωνα πωλούνται πολύ καλά στην Ινδία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την επιτυχία των Nord N10 5G και N100, η ​​OnePlus σχεδιάζει να λανσάρει ένα ακόμη τηλέφωνο της σειράς Nord. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον ένα chipset Qualcomm όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά θα περιλαμβάνει ένα MediaTek SoC (system-on-chip), το οποίο είναι συνήθως φθηνότερο.

Το AndroidCentral αναφέρει ότι αξιόπιστες πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών υποστηρίζουν ότι το επόμενο smartphone μεσαίας κατηγορίας από την OnePlus θα ονομάζεται Nord 2 και ότι θα τροφοδοτείται από το chipset Dimensity 1200 της MediaTek, ένα νέο SoC που παρουσιάστηκε επίσημα τον Ιανουάριο. Το chipset Dimensity 1200 της MediaTek προορίζεται συνήθως για κορυφαία smartphone και είναι βασισμένο σε διαδικασία 6nm. Το πιο σημαντικό, το chipset έρχεται με παγκόσμια υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G, οκτώ πυρήνες επεξεργαστών και GPU Mali-G77 (μονάδα επεξεργασίας γραφικών).

Στα χαρτιά, το Dimensity 1200 είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο chipset της σειράς 700 της Qualcomm, το οποίο είναι πιθανώς ο κύριος λόγος για τον οποίο η OnePlus επέλεξε τη MediaTek ως τον μοναδικό προμηθευτή chipset για το επερχόμενο smartphone μεσαίας εμβέλειας Nord 2. Εάν η τιμή του Nord 2 είναι σωστή, αυτό θα είναι μια άλλη τεράστια νίκη για την OnePlus και τους πελάτες της.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss