Το Samsung Galaxy S21 Ultra ανακοινώθηκε με υποστήριξη S Pen, διπλούς τηλεφακούς

 Η σειρά Galaxy S υπάρχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αλλά φέτος αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές καθώς η εταιρεία ανανεώνει το χαρτοφυλάκιό της. Ο διαχωρισμός μεταξύ του S Ultra και των άλλων S-τηλεφώνων έχει γίνει αρκετά έντονος, την ίδια στιγμή η διαίρεση μεταξύ των S Ultra και Note Ultra έχει θολώσει.

Η Samsung παρουσίασε το σήμα Ultra λίγο πριν από ένα χρόνο. Τότε, η κάμερα ήταν η κύρια διαφορά μεταξύ αυτής και του μοντέλου Plus. Αυτό ισχύει και φέτος, αλλά η οθόνη έχει αναδειχθεί ως μια άλλη σημαντική διάκριση. Εύκολα το πιο εντυπωσιακό από τα τρία νέα μοντέλα είναι το Samsung Galaxy S21 Ultra, το οποίο σηματοδοτεί έναν αριθμό πρώτων τηλεφώνων για τη γραμμή Galaxy (ειδικά η οικογένεια S). Και όπως είπαμε, όλα εξαρτώνται από την οθόνη και την κάμερα.

Το πάνελ 6,8 “Dynamic AMOLED 2X είναι ελαφρώς μικρότερο από πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να έχει καμπύλες πλευρές και τώρα προστασία Gorilla Glass Victus. Και διατήρησε την ανάλυση 1440p + ενώ τα άλλα δύο μοντέλα S21 μειώθηκαν στα 1080p +. Αυτή είναι η πρώτη οθόνη της Samsung που μπορεί να τρέχει με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ αποδίδει στην πλήρη ανάλυση 1440p +. Και είναι μια οθόνη Adaptive Refresh Rate (ARR), η οποία μπορεί να μειωθεί στα 10Hz, όταν δεν χρειάζεστε τις επιπλέον ανανέωση οθόνης. Αυτό θα μειώσει τη χρήση ισχύος, ειδικά για στατικές οθόνες (σκεφτείτε το Always On Display). Αυτή είναι επίσης η πιο φωτεινή οθόνη οποιουδήποτε Galaxy μέχρι στιγμής, με κορυφή 1.500 nits. Η άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι το S21 Ultra υποστηρίζει το S Pen.

Ή μάλλον οποιαδήποτε γραφίδα Wacom. Μπορείτε να πάρετε μία μεγάλη, άνετη ή μία μικρή, εύκολη να χωράει στη τσέπη. Το οποίο είναι σημαντικό καθώς (σε αντίθεση με τη Note), δεν υπάρχει χώρος για να αποθηκεύσετε τη γραφίδα – ορισμένες θήκες Samsung έχουν έναν χώρο για αυτό, αλλά είναι αυτό ή η τσέπη σας. Αυτή η έκδοση της γραφίδας δεν έχει μπαταρία, επομένως η λειτουργία Bluetooth που έχετε δει στο Note (remote camera shutter key, motion gestures) δεν είναι διαθέσιμη.

Η πρώτη αναβάθμιση κάμερας που θα παρατηρήσετε είναι ότι υπάρχουν δύο τηλεφακοί τώρα. Το περισκόπιο επεκτάθηκε σε οπτική μεγέθυνση 10x και ένας παραδοσιακός φακός 3x προστέθηκε για να καλυφθεί το κενό zoom μεσαίου εύρους. Κάτω από αυτό, ο κύριος αισθητήρας υψηλής ανάλυσης χειρίζεται το εύρος 1x έως 3x με ψηφιακό ζουμ χωρίς απώλειες. Ο κύριος αισθητήρας 108MP έχει επίσης αναβαθμιστεί. Η Samsung το αποκαλεί «αισθητήρα Bright Night», ο οποίος χρησιμοποιεί το 9-σε-1 pixel binning στα 12MP, καθώς και βελτιώσεις στην επεξεργασία για ανώτερες λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Μπορείτε να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από αυτό εάν κάνετε χειροκίνητη επεξεργασία καθώς μπορεί να εξάγει φωτογραφίες 12-bit RAW.

Το Samsung Galaxy S21 Ultra ανακοινώθηκε με υποστήριξη S Pen, διπλούς τηλεφακούς

Το Samsung Galaxy S21 Ultra ανακοινώθηκε με υποστήριξη S Pen, διπλούς τηλεφακούς

Το S21 Ultra είναι η πρώτη συσκευή Samsung που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K 60fps με όλες τις κάμερες. Όλες οι κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας selfie 40MP, της μονάδας Ultra Wide 12MP (με Dual Pixel AF), και οι δύο τηλε κάμερες. Τώρα φτάνουμε στα μικρότερα (αλλά ακόμα σημαντικά) πράγματα. Αυτό είναι το πρώτο τηλέφωνο που υποστηρίζει το Wi-Fi 6E – δηλαδή το 802.11ax που λειτουργεί στη λιγότερο γεμάτη ζώνη 6 GHz, πράγμα που σημαίνει υψηλότερο εύρος ζώνης και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο.

Η μπαταρία των 5.000 mAh έχει την ίδια χωρητικότητα με πέρυσι, αλλά μειώνει επίσημα τη μέγιστη ενσύρματη ταχύτητα φόρτισης στα 25W (που είναι αρκετά γρήγορη για φόρτιση 50% σε 30 λεπτά). Και, όπως είχαμε ακούσει σε διαρροές, δεν υπάρχει φορτιστής στο κουτί. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε φορτιστή USB Power Delivery (PPS υποστηρίζεται), ενώ οι ασύρματοι φορτιστές λειτουργούν επίσης. Το Ultra ξεκινά από αποθήκευση 128 GB, όπως και τα άλλα δύο τηλέφωνα, και έχει δυνατότητα 256 GB. Εάν χρειάζεστε πραγματικά πολύ χώρο αποθήκευσης, η κορυφαία διαμόρφωση συνοδεύεται από μισό terabyte.

Συνδέεται με 16 GB μνήμης RAM. Εάν πιστεύετε ότι και οι δύο αριθμοί είναι υπερβολικοί, η βασική χωρητικότητα RAM είναι 12 GB (τα άλλα δύο νέα τηλέφωνα S έχουν μόνο 8 GB χωρίς επιλογή για 12 GB). Η Samsung κατασκευάζει δύο εκδόσεις του S21 Ultra – μία με το Snapdragon 888 και μία με το Exynos 2100. Δεν έχετε επιλογή, το chipset αποφασίζεται από το πού αγοράζετε το τηλέφωνο. Όπως συνήθως, η Βόρεια Αμερική παίρνει το Snapdragon, η Ευρώπη και η Ινδία παίρνουν το Exynos.

Και στις δύο περιπτώσεις το τηλέφωνο τρέχει με Android 11 με το πιο πρόσφατο One UI 3, το οποίο έχει ορισμένες αποκλειστικές δυνατότητες (συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με το S Pen). Το Samsung Galaxy S21 Ultra ξεκινά από 1.250 € για το μοντέλο 12/128 GB. Αυτό είναι 100 € λιγότερο από το S20 Ultra πέρυσι.

Σημείωση: δεν υπάρχουν εκδόσεις μόνο για 4G της σειράς S φέτος. Το τηλέφωνο θα βρίσκεται σε καταστήματα από τις 29 Ιανουαρίου, αλλά πιθανότατα θα φτάσει νωρίτερα αν προπαραγγείλετε ένα. Εάν το κάνετε, θα λάβετε ένα ζευγάρι των νέων Samsung Galaxy Buds Pro που ακυρώνει το θόρυβο και ενός SmartTag δωρεάν.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss