Υπόθεση Λιγνάδη: Κατατέθηκε η τροπολογία για την νέα διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών

Τροπολογία με την οποία αλλάζει η διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνικών διευθυντών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για τη θέσπιση νέας διαδικασίας επιλογής μετά και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την επιλογή και το διορισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δ.Σ. των Θεάτρων.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης και συγκεκριμένα προσόντα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από την Επιτροπή για την επιλογή των καλλιτεχνικών διευθυντών. Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται και ο νέος τρόπος διορισμού των αναπληρωτών καλλιτεχνικών διευθυντών των κρατικών θεάτρων.

Το σχέδιο διάταξης νόμου για την αλλαγή θεσμικού πλαισίου επιλογής και διορισμού των καλλιτεχνικών διευθυντών και αναπληρωτών καλλιτεχνικών διευθυντών των κρατικών θεάτρων, θα κατατεθεί ως τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης σύμφωνα με το νομοθετικό προγραμματισμό της Βουλής.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο οι ομάδες στην εκτέλεση – «Ο ένοπλος ήταν έτοιμος για μάχη»

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss