«Φεγγάρι του Χιονιού»: τι σημαίνει, πώς και πότε να το δείτε!

Ο δεύτερος μήνας του έτους, ο Φεβρουάριος, τελειώνει και μια πανσέληνος θα είναι παρούσα για να την απολαύσουμε! Ετοιμαστείτε για το «Φεγγάρι του Χιονιού»!

Είναι γνωστό ως το «φεγγάρι του χιονιού» λόγω της σχέσης του με τη χειμερινή περίοδο και θα λάμψει στον ουρανό στις 27 Φεβρουαρίου. Μάθετε τις πτυχές του φυσικού φαινομένου “Snow Moon” και στρέψτε τα μάτια σας στον ουρανό για να απολαύσετε τη φωτεινότητά του.

Αυτό είναι το δεύτερο σούπερ φεγγάρι του έτους και το φαινόμενο θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Αυτή είναι λοιπόν η ευκαιρία σας να βγείτε, είτε από το μπαλκόνι, από το παράθυρο είτε από την ταράτσα και να θαυμάσετε το «Φεγγάρι του χιονιού».

Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το αστρονομικό γεγονός ονομάστηκε έτσι απο τις φυλές των Αμερικανών ιθαγενών το 1930. Το φαινόμενο “Snow Moon” συμβαίνει με τη κίνηση του δορυφόρου γύρω από τη Γη.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως “perigee”: όταν η Σελήνη φτάνει στη φάση της πανσελήνου όταν βρίσκεται σε πλήρη περιφέρεια.

Ο φυσικός μας δορυφόρος μπορεί να είναι 14% μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και 30% πιο φωτεινός από μια κανονική πανσέληνο. Το “Snow Moon” μπορεί να παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει καθαρός ουρανός το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου.

Για να το παρατηρήσετε καλύτερα, συνιστάται να το κάνετε από ανοιχτό χώρο και τα κιάλια θα ήταν τέλεια για μια πιο κοντινή εικόνα του φαινομένου. Για όσους χάσουν την εκδήλωση “Snow Moon”, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν για τις επόμενες δύο ημέρες, αν και δεν θα φαίνονται τόσο φωτεινά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss