10 πολύ δυνατές ταινίες σε σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου ατόμου – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν εποχή και γενικότερα να χαρακτηριστούν από τις καλύτερες και πιο κλασικές του είδους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστές στο ευρύ κοινό.

Το Taste Of Cinema είναι μακράν ένα από τα καλύτερα site στην ανάλυση ταινιών και όχι μόνο, αναφέρει ποιές είναι οι 10 πολύ καλές ταινίες σε σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου ατόμου.
1. Life is Beautiful – Roberto Benigni
Ένας Ιταλοεβραίος προσπαθεί να πείσει τον πεντάχρονο γιο του ότι ο εγκλεισμός τους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι παρά μέρος ενός παιχνιδιού με σκληρούς όρους και έπαθλο ένα αληθινό τανκ!
[embedded content]
2. Jo Jo Dancer, Your Life is Calling – Richard Pryor
[embedded content]
3. The Nutty Professor – Jerry Lewis
Ο καθηγητής Τζούλιους Κεμπ είναι η αποθέωση του «φυτού» και του ατζαμή. Μετά από μια μεγάλη ξεφτίλα μπροστά στην πανέμορφη μαθήτρια του Στέλα, θα κάνει κάτι αληθινά δυναμικό. Θα εφεύρει ένα φίλτρο που θα τον κάνει τον πρώτο μάγκα της πόλης. Μόνο που το φίλτρο δεν διαρκεί πολύ.
[embedded content]
4. Buffalo ’66 – Vincent Gallo
Ο Μπίλι Μπράουν μόλις βγήκε από τη φυλακή. Υπάρχουν και χειρότερα… το πατρικό του!
[embedded content]
5. Sling Blade – Billy Bob Thornton
Ενας διανοητικά καθυστερημένος που σκότωσε σε ηλικία 11 ετών τη μητέρα του και τον εραστή της, βγαίνει ύστερα από 25 χρόνια εγκλεισμού από το άσυλο, για να αντιμετωπίσει εντελώς απροετοίμαστος τον σημερινό βίαιο κόσμο.
[embedded content]
6. Fox and His Friends – Rainer Werner Fassbinder
[embedded content]
7. Fireworks – Takeshi Kitano
Ένας πρώην αστυνομικός, που έχει δανειστεί χρήματα από μαφιόζους, ληστεύει μια τράπεζα και φεύγει με την καταδικασμένη από ανίατη αρρώστια γυναίκα του για ένα δεύτερο μήνα μέλιτος.
[embedded content]
8. Do The Right Thing – Spike Lee
Ενα εικοσιτετράωρο σε μια νέγρικη συνοικία του Μπρούκλιν, όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί μια πιτσαρία λευκών χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Ομως εκείνη τη μέρα τα πράγματα θα πάρουν μια διαφορετική τροπή.
[embedded content]
9. Day for Night – Francois Truffaut
Σε ένα βικτωριανό στούντιο στη Νίκαια, ένας γάλλος σκηνοθέτης, ο Φεράντ, αρχίζει τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία Je Vous Presente Pamela (Σας Παρουσιάζουμε την Πάμελα). Όπως πάντα, στα παρασκήνια αρχίζουν να δημιουργούνται διάφορες καταστάσεις μεταξύ των ηθοποιών, που εντείνονται έπειτα από πιέσεις από την παραγωγή. Ο Φε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss